Luonnollista: ihonhoito

Ajatuksia ihonhoidosta?

Koen, että niin ihon kun yleisen terveydenkin hoito lähtee aina niistä sisäisistä asioista eli ravinnosta, nesteytyksestä jne. Ihan sama mitä tuotteita tai hoitoja käyttää niin iso osa ihonkin hoidosta on sillä ravinnolla ja kehon kokonaisvaltaisella terveydellä. On mielestäni hieman outoa, että tähän sisäiseen terveyteen kiinnitetään edelleen aika vähän huomiota. Aina on jokin tuote peittämään ongelmaa, josta syntyvään ongelmaan tarvitaan taas jokin muu tuote? Sama pätee lääkkeisiin jne.

En ole itse koskaan ollut erilaisten ja monien tuotteiden "hamstraaja" tai käyttäjä. Iho on ihmisen suurin elin, ja myös sillä on oma luontainen tasapainonsa! Ihosta imeytyy paljon myös kemikaaleja, joita varsinkin "tavallisesta" kosmetiikasta löytyy. Monien tuotteiden läträäminen iholla voi olla erittäin haitallista, nimenomaan sen ihon oman luontaisen tasapainon takia. Mitä enemmän läträä, sitä enemmän se ihon oma tasapaino kärsii! Ja jos ihon oma tasapaino kärsii niin silloin se läpäisee myös enemmän niin kemikaaleja kun muitakin myrkkyjä. Toisaalta taas iho tarvitsee myös jonkinlaista kosteutusta, mutta pointtini oli ehkä se että kohtuus kaikessa!

Miten sitten hoidan ihoani?

Olen varmasti monen kosmetologin tai mainostajan mielestä kovin laiska ihonhoitaja. Tällä hetkellä minulla on käytössä kookosöljy, porkkanaöljy sekä konjac-sieni. Kookosöljy on ollut jo pidemmän aikaa mukana omassa ihonhoidossani, mutta näitä kahta jälkimmäistä olen käyttänyt parin kuukauden ajan. Porkkanaöljy oli yksi kesän lempparituotteista. Se nimittäin tekee luonnollista aurinkosuojaa kasvojen iholle. Toki sitä voi käyttää ympäri vuoden, mutta nimenomaan kesälle todella kiva tuote. Konjac-sienestä olen tykännyt myös todella paljon! Se siloittaa ja tekee ihon ihanan pehmeäksi. Konjac-sieni tulisi vaihtaa noin 6-8 viikon välein. Sitä liotetaan vedessä noin 3 minuuttia, puristetaan ylimääräiset vedet ja pyöritellään iholla pyörivin liikkein.

Toki en ole "ammattilainen" ja yritän myös testailla eri tuotteita, jotta löytäisin ne kaikista parhaimmat tuotteet omalle iholleni. Ihotyyppini on aika samanlainen kun esim. äidilläni, ja meillä molemmilla mustapäät ovat aika tyypillisiä. Ne toki ovat hieman ärsyttäviä, mutta en ole antanut niiden häiritä elämääni sen enempää! :D Silloin tällöin kuorin niin kasvojen kun muunkin kehon ihoa joko tekemilläni tai luonnollisilla kuorinnoilla. Muun ihon pesemisessä käytän vain harvoin muuta kuin vettä.

Ihonhoidossakin kannustan tunnustelemaan mitä se oma iho tarvitsee, ja toki kannustan myös luonnollisiin tuotteisiin itsesi sekä ympäristön kannalta!

<3: Olivia

Löydät minut myös instagramista nimimerkillä "oliviatuuva"!