Luonnollista: kasvivärit

Hiusten värjäyksestä!

Saan jonkin verran kyselyitä hiuksistani ja mm. nykyisestä hiusväristäni. Olen kokeillut ties ja minkä värisiä hiuksia, ja moni ihmetteleekin että miten minulle voi käydä kaikki kokeilemani värit :D No, siitä en tiedä, mutta nyt olen siirtynyt kasviväreihin! Jotenkin koen että "normaalit" hiusvärit ovat tietyllä tapaa myös omien arvojeni vastaisia. Kannatan luonnollisuutta, joten koen että "myrkkyväreillä" värjääminen ei enää ole oma juttuni. Värien eron olen huomannut selkeästi mm. omien hiusten ja päänahan kunnosta. Hiukseni ovat aika pörröistä laatua, ja nyt kasviväreihin siirtymisen jälkeen hiukset ovat olleet paljon paremmassa kunnossa. Myös päänahassa on huomattava ero, verraten siihen kun värjäsin "normaaleilla" väreillä. Varsinkin värjäystilanteessa ero on huomattava. Päänahassa ei tunnu mitään värin ollessa päässä! Hyvä tunne :)

Kasviväreistä!

Yleinen ajatus varmasti on, että kasviväreillä tulos on aina oranssi tai punainen. Kasviväreillä saa kuitenkin tehtyä myös tummia sävyjä jne! Omat kokemukseni ovat todella hyviä, ja siirtyminen kasviväreihin sujui hyvin, vaikkakin alla oli ties minkä väristä väriä sekä käsittelyä. Olen myös päättänyt, etten halua käyttää enää synteettisiä värejä, joten myös siksi siirtyminen kasviväreihin oli luonnollinen. Omat hiukseni ovat siis tällä hetkellä hieman oranssihtavat, ja olen pitänyt näistä paljon. Väri säilyy yllättävän pitkään, ja tosiaan se kontrasti omaan väriin ei ole niin suuri vaikka väri haalentuisikin. Vaikka teenkin yhteistyötä Eco Salon Edenin kanssa, niin voin todellakin suositella kasvivärejä ihan jokaiselle! Toki yhteistyökin lähti täysin omasta kiinnostuksestani luonnollisuutta ja vaihtoehtoja kohtaan. Kasvivärit ovat myös hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat ajatella itseään ja ympäristöä, mutta silti olla hieman pinnallinen halutessaan uudistaa ja piristää omaa ulkonäköään ;)

Eco Salon Edenin blogista asiaa kasviväreistä:

Hiukset voidaan värjätä pysyvästi 100% luonnon antimilla. Värjäämiseen käytetään hennaa (lawsonia inermis), indigoa (indigofera tinctoria) ja cassiaa(cassia obovata). Värisävyt sekoitetaan pääosin näistä kolmesta kasvista. Lisähöysteenä ja eri vivahteita antamaan väriseokset voivat sisältää esim kamomillaa, saksanpähkinää, hibiscusta, raparperin juurta, pakurikääpää, kahvia, punajuurta jne... Vaikka kasvivärit ovat turvallinen vaihtoehto synteettisiin väreihin verrattuna, on asiakkaan tärkeää kertoa mahdollisista allergioista, sillä kasveillekin voi olla allerginen.

Kasvivärit kuuluvat kestoväreihin, sillä niillä muutetaan hiusten väriä pysyvästi. Värjätessä ei avata hiusten pintaa, kuten synteettisillä, hapeteväreillä värjätessä, vaan veteen liuoitetut kasviväripigmentit suodattuvat hiuksen pintakerroksen läpi ja kiinnittyvät hiuksen cortexiin, jossa myös luonnollinen väripigmentti sijaitsee. Oma hiusten väri jää siis kasvivärin alle ja siksi vaikuttaa lopputulokseen enemmän kuin perinteisessä värjäyksessä, jossa hiuksen pinta avataan ja oma pigmentti vaalennetaan/korvataan synteettisellä pigmentillä. Kasvivärillä saadaan pitkäkestoinen, kiiltävä väri luonnollisella, hiukan läpikuultavalla peittävyydellä. Tämä mahdollistaa hiusten värjäämisen harvemminkin, sillä väri myös haalistuu kauniisti ja tasaisemmin.

Vaalentaminen ei luonnollisilla aineilla onnistu, mutta omaa värisävyä voidaan kirkastaa jonkin verran. Vaikka kasviväreillä saadaan aikaan suuriakin muutoksia, on lopputulos paras pysyttäessä lähellä omaa tummuutta.

Jos hiuksesi ovat täysin luonnontilassa, on kasviväreihin siirtyminen yksinkertaista. Mikäli olet käyttänyt synteettisiä värejä ja hiuksesi ovat "läpivärjätyt", on siirtyminen kasviväreihin oma prosessinsa. Kummassakin tapauksessa hiukset olisi hyvä syväpuhdistaa ennen värin laittamista. Hiuksiin on voinut kertyä kemikaaleja shampoista, hoito- ja muotoilutuotteista, synteettisistä väreistä tai vaikkapa veden mukana sekä ilmansaasteista. Puhdistaminen tapahtuu savella tai merilevällä.

Jos haluat vaihtaa hiustesi väriä usein, ei kasviväri ole ehkä oikea ratkaisu sinulle. Mikäli toiveissa on upean killtävä, terve hius lämpimällä sävyllä tai olet vaikkapa raskaana, on edessäsi mahdollisuus lumoutua kasvien antamista sävyistä!

Kasvivärit ovat turvallisempi ratkaisu sinulle, kampaajallesi ja luonnolle!

Voit lukea lisää esim. Eco Salon Edenin blogista TÄSTÄ!

<3: Olivia