Värikkäästä syksystä kohti talvea

Vielä hetki saadaan nauttia tästä mielettömästä väriloistosta ympärillämme. Lappeenrannan linnoitus on peittynyt kirkkaiden lentien alle. Samaan aikaan puut "menettävät" loistoaan ja päästävät irti menneestä kesästä. Niin vaan luonnon maisema valmistautuu kohti talven rauhaa <3

Päästän irti

Syksy on mielestäni todella kiehtova vuodenaika. Syksy onkin tietynlainen siirtymä vehreästä kesästä kohti riisuttua talvea. Syksy on irtipäästämisen aikaa - puut menettävät menneen kesän loiston, samalla itsekin valmistautuu kohti talvea. Varsinkin täällä Suomessa vuodenajoilla on vahvat tunnuspiirteensä ja niihin liittyy paljon erilaisia fiiliksiä!

Syksyllä ja keväällä on sydämessäni jollakin tapaa erityiset paikat. Koen niiden olevan niin sanottuja siirtymäaikoja. Syksyllä siirrytään kohti jopa pelottavaa pimeyden lisääntymistä, kevät taas on puolestaan uudelleen energisoitumisen ja luomisen aikaa. Syksyn koen jopa ristiriitaisesti - väriloisto ja syksyn tunnelma ovat erityisen ihania, mutta henkisesti valmistaudun jo minulle erittäin vaikeaan pimeään ajanjaksoon. Kaamosaikaa odotan jo hieman ahdistuen, mutta pyrin uhmaamaan sitä kaikin keinoin! Mitkä ovat sinulle parhaita kaamosajan nujertajia ja energian lisääjiä?