Mitä työhöni kuuluu?

Pitkästä aikaa kerkeän edes piipahtaa tänne blogin puolelle... Arki on tosiaan lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin töiden parissa, uudessa kotikaupungissa. Töitä on ollut paljon, ja välillä tuntuu ettei tunnit riitä vuorokaudessa! :D Olen kuitenkin tykännyt kovasti olla täällä. Nautin että saan toteuttaa omaa visiotani, ja koen jo nyt että minulle ja valmennustavalleni on "tarvetta" täällä. Koen että tarvitsenkin työn, jossa näen kehitystä, saan olla luova sekä nimenomaan toteuttaa sitä omaa visiota. Laitan itseni aina täysillä likoon, joten pitää myös yrittää muistaa ottaa aikaa itselleni, ja myös sille mitä olen töiden ulkopuolella. Töissä kuitenkin on aina tietynlainen auktoriteetti ja se "työminä". Tottakai olen omaitseni, mutta varsinkin valmennuksessa auktoriteetti on tärkeä osa tekemistä.

Mitä sitten työpäiviini ja työhöni kuuluu?

Työpäivät sijoittuvat suurimmaksi osin iltapäiville sekä viikonloppuihin. Myös aamuharjoituksia on välillä. Valmennan seuran kaikkia ryhmiä, yhdessä toisen päätoimisen sekä muiden valmentajien kanssa. Vastuualueeni on kuitenkin seuran kilparyhmät. Työhöni kuuluu myös paljon suunnittelua (viikko-, kausisuunnitelmat, ohjelmien teko, elementtien/sarjojen tarkastus, kilpailuasioita, palavereja, somen päivitystä, ideointia - harjoitteet ym., ja muita yleisiä asioita) sekä kilpailumatkoja. Valmennus on kokonaisvaltainen työ, ja siltä osin se "seuraa" myös kotiin. Koen että minulle sopii vaihtuvat työvuorot sekä -viikot. Pidän suunnittelusta ja ideoinnista, ja haluankin tehdä myös nämä mahdollisimman hyvin.

Valmennus on myös osaltaan aika "julkista" työtä eli moni seuraa harjoituksia ja työtäni silmä tarkkana. Osalla tai lähes jokaisella on varmasti myös oma visionsa ja mielipiteensä. Yritän olla liikaa ajattelematta näitä ja keskittyä omaan työhöni. Muutoin tulisi varmasti sietämättömän rankkaa. Välillä tuntuu, että minua ja ammattitaitoani "epäillään" olomuotoni sekä ikäni takia - sanoisin että älä anna niiden hämätä ;)

Minä valmentajana sekä ajatuksia valmennuksesta?

Haluan olla kokonaisvaltainen valmentaja ja ottaa elämän sekä yksilön kaikki osa-alueet huomioon valmennuksessa. Eihän se elämä koskaan ole vain sitä luistelua ja urheilua vaan siihen liittyy tietenkin niin paljon muutakin - perhe ja sen suhteet, koulu ym. Vaikka olen aina tiennyt, että luisteluun liittyy usein myös paljon ulkopuolelta (kuten perhe) tulevia paineita niin näin valmentaessa nämä asiat konkretisoituvat. Kun näkee ja kuulee joidenkin lasten ja nuorten kokevan/saavan jo tässä vaiheessa "uraa" kovia paineita mm. onnistumisesta ja epäonnistumisista. Yritän muistuttaa luistelijoita, että tätä tehdään aina itselle (eikö niin?) eikä urheilukaan ole elämää vakavampaa. Tehdään täysillä muttei vakavasti - pieni pilke silmäkulmassa! Näin uskon että saadaan aikaan parhaita asioita sekä kehittymistä. Liian usein lapsi/nuori kokee niin paljon paineita ja painostamista, että lopulta se harjoittelun into vain lopahtaa ja harrastaminen loppuu. Vaikka luistelu onkin laji, jossa täytyy harjoitella paljon (jos haluaa kilpatasolle ja kehittyä esim. sm-tasolle) ja tosissaan jo nuoresta lähtien, täytyisi kuitenkin säilyttää se nautinto ja hauskuus tekemiseen.

Tällä viikolla aloitan myös opinnot Haaga-Heliassa. Toteutan opintoja monimuotona eli lähijaksoja on noin kerran kuukaudessa. Taas siis uusia jännittäviä asioita tähän alkuun! Uskon että opinnot tuovat ihan kivaa vastapainoa työn teolle. Vaikka varmastikaan työn ja opintojen kanssa tekeminen ei lopu kesken. Välillä hirvittää ajatuskin, mutta tiedän että selviän näistäkin, vaikka sitten yhdistettynä!

Seuraavaan kertaan!

<3: Olivia

Minua voit seurata myös:

IG: oliviatuuva