Nainen on just sitä mitä haluaa olla

Ihanaa ja voimaannuttavaa naistenpäivää! 

Naiseus...

<3 Kaikkea sitä mitä nainen ikinä haluaa olla

On tavallaan outoa, että joudumme edelleen keskustelemaan naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta. Joillekin aiheesta puhuminen on harmillisen vastenmielistä. Tasa-arvokeskustelua seuratessa huomaa miten tärkeää keskustelu on edelleen - vielä on paljon edistettävää!

Naiset ovat huonompia?

Ajatus naisten "huonommuudesta" on todella tiukassa yhteiskunnassa. Joillakin tasoilla se on parantunut, mutta jotkin asiat ovat niin syvällä yhteiskunnan rakenteissa ja ajattelussa, että niitä ei meinaa edes itse huomata.

"Ai kappas nainen ratissa, ihmekkös että ajoi niin huonosti." 

"Naiset loukkaantuvat ja suuttuvat liian helposti."

"Et kuitenkaan jaksa, olet vain nainen."

"Naiset ne vaan jaksaa jäkättää."

Puhumattakaan monien muiden maiden tilanteista, joissa naisten ja miesten oikeudet ovat vielä huolestuttavan eriäviä. Täällä Suomessa emme ehkä edes osaa enää ajatella kuinka tärkeästä asiasta, kun tasa-arvo, oikeasti puhutaan. Ei siis vähätellä tasa-arvokeskustelun paikkaa yhteiskunnassa. Niin kauan, kun tasa-arvoa ei ole, siitä on puhuttava. Naistenpäivä ei ole pelkkää kukkien antamista vaan paljon enemmän, ja sen syvintä tarkoitusta ei saada unohtaa.

Yes I can...

On silloin tällöin vaikeaa uskoa itseensä jos yhteiskunnan ajatus sinusta naisena on jo vahvasti jonkinlainen. Tämän vuoksi meidän naisten on äärimmäisen tärkeää tukea toisiamme, jotta tulevaisuudessa uskallamme entistä enemmän, uskomme itseemme ja tekemiseemme! Tarvitaan enemmän välittämistä, hyväksymistä ja rakkautta. Ollaan kaikki uniikkeja luomuksia - meille on suotu ja luotu tietyt piirteet, persoonat ja niillä kaikille on joku tarkoitus, muistakaa tämä! Kun tiedostat tämän, et enää halua muokata itseäsi johonkin tiettyyn muottiin. Rakkaus ja hyväksyminen itseään kohtaan auttaa tukemaan ja rakastamaan ehdoitta myös muita.

Kasvatetaan ihmisiä, joiden identiteetti ei perustu "poikien tai tyttöjen" jutuista vaan niistä asioista, joita he rakastavat - huolimatta sukupuolesta. On mielestäni erityisen ongelmallista opettaa pienestä pitäen tiettyihin rooleihin. Toki on luonnollista, että tytöillä ja pojilla on eroja, mutta niihin tietoinen kasvattaminen ei tue kenenkään kasvua tai identiteetin muodostumista. Tärkeintä on ajatus kykeneväisyydestä - pystyt mihin vain! Asiat eivät ole sidonnaisia sukupuoleen vaan omaan tahtoon.

Sinä siellä - olet upea, voimakas, kykenevä, kaunis, ahkera, viisas ja sitä mitä ikinä haluatkaan olla <3

<3: Olivia