Ihmissuhteista

Ystävyyden sekä ihmissuhteiden merkitys elämässä on korostunut lisää iän sekä tämän hetkisen elämän tilanteen myötä. Ystäviä ja yleensäkin ihmisiä oli aina lähettyvillä ja ympärillä niin peruskoulussa, lukiossa kuin Vierumäen lpt-opintojenkin aikana.

Muutin viime kesän lopulla yksin Kouvolaan töiden perässä. Kouvolasta en montaa ihmistä tunne, ja aiemminkin olen blogissakin maininnut, että töiden sekä opintojen alettua olen "joutunut" keskittämään energiani lähinnä niihin osa-alueisiin arjessani. Valmennus on tietyllä tapaa tosi yksinäistä työtä, vaikkakin saa tehdä töitä lasten ja nuorten parissa. Kuitenkaan valmentaja-urheilijasuhde ei ole verrattavissa niin sanotusti ystävyyteen enkä tietenkään omia henkilökohtaisia asioita sen enempää töissä jaa.

Nimenomaan tämä yksinäisyyden tunne on ollut haastavimpia asioita yksin Kouvolassa asuessani. Työajat ovat epäsäännöllisiä - iltaan sekä viikonloppuhin painottuvia, eli nimenomaan niitä ajankohtia kun voisin tavata muita ihmisiä sekä ystäviäni. Tähän on ollut tietyllä tapaa aika hankalaa totuttautua, ja se varmasti onkin tällä hetkellä yksi suurimmista haasteista arjessani. Myöskin tuon paremman puoliskon asuminen toisessa kaupungissa tuottaa haasteita arkeen sekä myös omaan ja hänenkin jaksamiseen - on rankkaa matkustella (lyhyestä välimatkasta huolimatta) lyhyelläkin ajalla ja sukkuloida edes takaisin. Yhdessäolo on kuitenkin tällä hetkellä tärkeimpiä kantavia voimia arjessa.

Myös suurin osa ystävistäni asuu aika pitkienkin matkojen päässä. Lyhyet tapaamiset ennen tai jälkeen töiden eivät siis oikein toimi tai onnistu. Työssäni minulla ei myöskään ole oikeastaan työkavereita, meillä on toinen päätoiminen valmentaja, mutta hänen kanssaan on pientä kielimuuria sekä työtä teemme suurimman osan ajasta erillään. Eli myöskään uusien ihmissuhteiden solmiminen ei ole ollut oikeastaan mahdollista täällä Kouvolassa.

Tilanne ei siis ole tällä hetkellä kovinkaan optimaalinen toimivaa arkea ajatellen. Kaikesta huolimatta pidän työstäni, jossa saan toteuttaa itseäni ja nähdä luistelijoiden onnistumisia ja kasvamista. Oma hyvinvointi on kuitenkin tärkeää, ja joitakin muutoksia arki ehkä kaipaisi. Kesän vietän näillä näkymin Lappeenrannassa lomailun ajan. Ihminen on laumaeläin ja tarvitsee toisia selvitäkseen - niin se vain menee!

Arvostetaan siis ystävyyttä sekä ihmissuhteita. Ne eivät ole koskaan itsestäänselvyyksiä.

Tutustun mielelläni aina uusiin ihmisiin, joten minulle saa aina tulla juttelemaan jos siltä tuntuu :)

Huomenna juhlitaan ystävyyttä <3

<3: Olivia