Alkusyksyn herkkua

Nyt voi jo hyvin sanoa, että syksy on tullut, johan muutaman päivän päästä kalenterissa käännetään syyskuun lehti. Alkusyksyyn kuuluu ehdottomasti tämä herkku, jota olen tehnyt niin kauan kuin muistan. Tämä kauraomenapaistos maistuu parhaiten kotitekoisen vaniljakastikkeen kera, mutta tälläkin kertaa tyydyin kaupan puolivalmiiseen kastikkeeseen. 

Varmasti tämä on monelle tuttu herkku, mutta jos et ole tätä koskaan tehnyt, suosittelen lämpimästi! Minä teen tätä seuraavanlaisella ohjeella:

Kauraomenapaistos

Viipaloi tai pilko 5-6 omenaa voideltuun piirakkavuokaan.

Sulata 100g margariinia, jonka jälkeen sekoita sekaan 1dl fariinisokeria, 1dl vehnäjauhoja ja 2dl kaurahiutaleita. Halutessasi voit vielä lisätä lusikallisen vaniljasokeria. Ripottele seos omenaviipaleiden päälle ja paista 225 asteessa noin 15 min, kunnes kaurahiutaleet hiukan tummenevat ja omenaviipaleet pehmenevät.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera ja varaudu siihen, että tätä tekee mieli lisääkin!

Tämä postaus meinaa mennä nyt aivan herkutteluksi, vaikka minähän lupasin teille esitellä, mitä ihanuuksia löysin Sisustusliike Dreamsista! Toisesta löydöstä teen erillisen postauksen, mutta jo nyt voin näyttää teille tämän Riviera Maisonin pitkänmallisen Buon Appetito-lautasen, jonka somistin nyt keittiön pöydällemme syksyiseksi. Tämä tulee varmasti toimimaan usein tarjoilulautasenakin.

Oikein ihanaa omenantuoksuista viikonlopun jatkoa kaikille!