Jouluaattona 2015

Nyt on jouluaaton hulina ohitse, ja tänään olemme viettäneet oman perheen kera pyjamapäivää pelaillen lautapelejä, leikkien, herkutellen ja elokuvia katsellen. Aattopäivä alkoi jo kuuden aikaan, kun pienimmät eivät malttaneet enää nukkua. Puolen päivän aikoihin saapuivat isovanhemmat juuri parhaiksi katsomaan tv:stä joulurauhan julistusta, joka yhdessä Lumiukon kanssa kuuluu jouluperinteisiimme. Niitä katsellessa on hyvä vielä lämmitellä joululaatikoita.
Joululounaan jälkeen jaoimme lahjat, jotka pukki on yöllä tuonut kuusen alle. Joskus aikoinaan avasimme lahjat vasta illalla, sitten ajankohta pikku hiljaa on siirtynyt aikaisemmaksi, ja nykyisin jaamme lahjat tosiaan jo lounaan jälkeen. Näin lapsilla on vielä mukavasti loppuilta aikaa leikkiä, kasata uusia legoja ja pelailla lautapelejä. Rakas mieheni oli ostanut minulle ihanan enkelikynttilän ja lahjakortin meidän läheiseen ihanaan sisustuspuotiin, josta teenkin ensi vuoden puolella vielä postauksen, niin pääsette tekin tuota liikettä ihastelemaan.


Isovanhempien lähdettyä tytöt menivät innokkaina leikkimmään leluillaan, mies pelailemaan pojan kanssa, joten minulla oli aikaa hiukan lepuuttaa kipeää vatsaani ja siemailla höyryävää glögiä joululauluja kuunnellen. Ihana aatto on takana, ja huomenna vielä joulupyhät jatkuu!


Oikein Ihanaa Joulun jatkoa kaikille!