Kevätpuuhia

Koska pääsiäisen alusaika meillä meni reissuissa siellä ja täällä, jäi meiltä tänä vuonna rairuohotkin kylvämättä. Niinpä sitten eräänä päivänä sain idean, että laittaisimme lasten kanssa heille kukkien siemeniä itämään. Otin vanhimman tyttösen mukaan ja menimme paikalliseen MiniManiin, jossa olikin aivan ihana valikoima erilaisia siemeniä! Mukaan tarttuikin sitten erilaisten kesäkukkien ja kesäkukkaköynnösten siementen lisäksi tyttösen toiveesta myös herneen ja mansikan siemeniä sekä ihanan pirteitä pinkkejä istutusruukkuja. Sitten ei muuta kuin mullat ruukkuihin ja siemet itämään ja toivomaan parasta!

Ensimmäisenä päivänä taisivat pienimmät tyttöset käydä tunnin välein katsomassa, joko purkeissa pilkistää jotain vihreää. Yritin lapsia toppuutella, että ei kannata sitten pettyä, jos siemenet eivät idä. Olenhan onnistunut saamaan rairuohon siemeniäkin homeeseen, hih! Vaan eikös mitä! Jok ikiseen purkkiin ilmestyi pieniä taimia! Joten nyt meillä on ikkunalaudat ja keittiön pöytä pieniä pinkkejä ruukkuja täynnä, ja pitipä olohuoneeseenkin viritellä pieni taso ruukuille. Tästä eteenpäin onkin minun hoettava lapsille, ettei saa pettyä, jos äiti heidän pienet taimensa tappaa, sillä tätä pidemmälle en osannut ajatella siemeniä kylväessäni. Saa siis nähdä, onko näistä taimista iloa vielä koko kesän ajan, vai onnistunko ne koulisvaiheessa jo tuhoamaan ;) Joka tapauksessa on tämä ollut jännittävää ja hauskaa touhua!
Kukat olisi tosiaan tarkoitus laittaa parvekkeelle, jota olen nyt alkanut jo hiukan sisustaa. Maalisutikin on heilunut täällä tasaiseen tahtiin, ja toivottavasti ilmat hiukan lämpenisi, jotta parvekkeella olisi mukavampi taas touhutakin. 


Nyt pitää kuitenkin mennä pihalle laittamaan eilen ostamani orvokit ruukkuihin, vaikkei tuo sää meitä lämmöllään hellikään. Mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille!