Matkakuumetta

Nyt, kun voi jo sanoa, että takatalvi tuli, alkaa matkakuume kummasti nousta. Sydän kaipaa niin kovasti aurinkoon ja lämpöön, että väkisinkin kädet hapuilee näppäimistöllä eri matkatoimistojen sivuille. Minulla olisi suurena haaveena saada viedä lapsemme etelään lomalle. Meidän erityisimmälle tyttöselle on tulossa suuri leikkaus toukokuussa, jonka jälkeen alamme myös elää jälleen letkuruokinnassa olevan lapsiperheen elämää. Tiedän jo kokemuksesta, että letkujen, pumpun ja tarvikkeiden pakkaaminen jo muutamaa päivääkin varten vaatii erityisvoimia, mutta uskon, että onnistuisimme siinäkin.

Lapset ovat haaveilleet etelänlomasta jo pitkään. Olisihan se upea elämys päästä ensimmäistä kertaa lentokoneeseen ja pulikoimaan oikein sydämen kyllyydestä lämpimään veteen! Etelässä kun ei erityisin lapsistakaan palelisi, vaikka uisi tuntitolkulla! Minä taasen haluaisin päästä hetkeksi irti terapioiden, lääkärikäyntien ja palaverien täyttämästä arjesta, viettämään aikaa ihan vain oman perheen kesken.

Oletko sinä käynyt lomalla perheesi kanssa? Mitä paikkoja suosittelisit ja mitä olisi hyvä ottaa huomioon? Itse olen aivan ihastunut Mallorcaan, joten se olisi haavelistalla ykkösenä. Lomaviikolta kun kaipaisimme ennen kaikkea lämpöä, lepoa, paljon uimista ja hiukan shoppailuakin. Toinen lempikohteeni on Alanya, mutta en tiedä, uskaltaisinko sinne vielä lapsia viedä tässä maailmantilanteessa. Toisaalta Turkissa ruoka olisi edullista.

Myös matkan ajankohta mietityttää. Olisiko Mallorcalle ja lähisaariin tai Turkkiin parasta matkustaa vasta syyskuun puolivälin jälkeen, vai joko siellä pärjäisi elo-syyskuun vaihteessa?

Tällaisia mietteitä tässä pyörittelen kylmän viiman ujeltaessa ikkunapuitteissa. Vielä en ole päässyt mietteissäni hotellitasolle asti edes, mutta haaveitakin on hyvä rakentaa pikku hiljaa.