Ostoksilla

Jatketaanpa vielä vähän Thaimaan kertomusta. Moni on varmasti jo Thaimaassa käynytkin, mutta minulle tämä oli ensimmäinen kerta (eikä toivottavasti viimeinen), ja itse ahmin ennen matkaa kaiken mahdollisen tiedon maasta. Joten laitan hyvän kiertämään :)

Niin kuin viime postauksessa kerroinkin, hintataso oli suomalaisittan Thaimaassa todella edullinen. Esimerkiksi kuusi 1,5l vesipulloa kaupassa maksoi noin 2 euroa, tuoreista hedelmistä puristettu smoothie 1,40e ja coca-cola ravintolassa 1,70e.


Ruoka oli myös todella edullista ja hyvää. Ravintolassa ruoka-annokset maksoivat noin 4-5 euroa. Jos menet Thaimaaseen, niin osta kuitenkin rohkeasti katukojuista edullisia ruokia, niissä saat jo 1,50 eurolla esimerkiksi mehukkaita kanavartaita, tai musliminaisten pitämistä kojuista ihania täytettyjä pannukakkuja. 

Sain ystävältäni hyvän vinkin olla pakkaamatta matkalle liikaa vaatteita mukaan, sillä pesulapalvelut ovat Thaimaassa myös todella edullisia ja helppoja käyttää. Joka kadun varrella tarjotaan pyykinpesua. Eurolla sai hakea kilon pyykkiä seuraavana päivänä puhtaina takaisin, ei paha hinta laisinkaan!


Tässä hinnastossa esimerkiksi naisten hiustenleikkuu maksaa vähän päälle 5 euroa


Viikonloppuisin Krabissa on ruokamarkkinat, ja toki kävimme nekin katsastamassa. Markkinoilla oli myös paljon paikallista väkeä iltaa viettämässä. Myytävänä oli paljon erilaisia ruokia kuin myös vaatteita, koruja ja leluja.

Tiesin toki, että Thaimaassa myydään paljon kaikenlaista turistitavaraa, mutta siitä olin yllättynyt, että niin Ao Nangista kuin Krabin kaupungista löytyi ns.laadukkaampia liikkeitä ja ostoskeskuksia. Ja löytyipä Krabista aivan Stockmannia vastaava tavaratalokin, jossa sitten toki hinnatkin oli korkeammat. Hassua kyllä, kuinka tuolla 40e tuntui korkealta hinnalta, vaikkei sillä Suomessa juurikaan kalliimpien merkkien vaatteita saa. 
Thaimaalaisia ruokia aikamme syötyä, piti meidän toki pistäytyä paikallisessa Mäkkärissäkin, hih!


Munkkien asuttamia temppeleitä näimme matkamme varrella monta. Tämäkin kaunis temppeli kohosi aivan Krabin kaupungin laella, ja satuimme sinne juuri munkkien iltarukouksen aikaan. Se oli melkoisen vaikuttava kokemus.Matkamme oli oikein onnistunut, vaikka sitä etukäteen jännitinkin. En ole aikoihin nukkunut niin hyvin, kuin tuolla muutamana yönä nukuin, joten stressi ja huolet jäi hetkeksi kotimaahan! Lapsia toki tuli ikävä, ja meille sattuikin hyvä tuuri, kun pääsimme juuri täksi viikoksi koko perheen kanssa taas kuntoutusviikolle. Täällä olemme viettäneet taas tiivistä yhteistä aikaa. Jetlagista toipuminen vei meiltä muutaman päivän, viiden tunnin aikaero tuntui aikamoiselta, kun laskeuduimme iltamyöhään Helsingin kentälle. 


Näissä lämpimissä iltatunnelmissa toivottelen teille mukavaa aprillipäivän iltaa! Älkäähän juksailko toisianne liikaa!