Saunan muutos

Kodissamme on hyvin simppeli, pieni sauna. Siellä ei ole mitään erikoisia selkänojia tai muutakaan erityistä, vaan kuten vuokra-asunnoissa useimmiten on, niin sauna kuin muutkin huoneet on tehty melko yksinkertaisesti. Saunassa on kyllä katossa led-lamput, joista pidän kovasti, mutta muutoin se ei ole minua mitenkään kummasti lämmittänyt, paitsi tietysti fyysisesti. Olinkin erittäin iloinen saadessani Teknokselta valita mieleiseni Satu Saunavahan, jolla voisin muuttaa saunamme ilmettä. Valitsin sävyksi vaaleanharmaan, sillä olohuoneemme lattia on vaaleanharmaata parkettia, ja halusin viedä samaa sävymaailmaa saunankin puolelle. Tästä lähdimme siis liikkeelle:


Vahan värin valittuani pitikin päättää, vahaanko vain lauteet vai lauteet ja katon, tai kenties seinät vai koko saunan. Siinä olikin pohtimista, mutta päädyin lauteisiin ja olen tyytyväinen päätökseeni. Sauna muutti ilmettään jo lauteiden, kaiteiden ja penkin vahaamisella!.

Toki saunakiulu ja löylykauhakin oli vahattava samaan sävyyn: 

Satu Saunavahaa oli todella helppo levittää. Se on hyvin juoksevaa ja vesiliukoista, joten niin sutiminen kuin maalipenssilin puhdistaminen oli vaivatonta. Vahasta tulee vahamainen likaa hylkivä pinta. Koska en tiennyt, onko meidän saunan pintoja koskaan vahattu, ei ainakaan muutamaan vuoteen, levitin vahaa kaksi kertaa. Näin sain myös aikaiseksi hiukan tummemman sävyn. Satu Saunavahaa on saatavissa monissa eri sävyissä ja toki värittömänä myös. Tietoa ja värikartan voit käydä lukemassa täältä. Vaha oli kuitenkin sen verran juoksevaa, etten vielä tässä vaiheessa ryhtynyt katon vahaamiseen. Pitää nyt hetki sulatella saunan ilmettä ja päättää sitten, vieläkö se muuttuu. Seinien vahaaminen kuultovalkoiseksi houkuttelisi kyllä, mutta katsotaan nyt. 

Tänään olisikin virallisesti saunapäivä, eikös se lauantai-ilta ole perinteisesti ollut saunailta? Minulle on kuitenkin iskemässä taas kerran angiina, joten jätän saunat väliin ja menen viltin alle makoilemaan. Oikein ihanaa lauantai-iltaa kuitenkin kaikille, saunotte tai ette!