Tehdään yhdessä hyvää

Kun kahdeksan vuotta sitten saimme pienet prinsessamme, en voinut kuvitellakaan, että jo muutaman vuorokauden kuluttua toisen vauvani tilanne on niin pahasti romahtanut, että hänet kiidätetään satojen kilometrien päähän Helsingin Lastenklinikalle ilman äitiä ja ilman kaksossiskoaan, jonka kanssa oli jakanut kohdun turvan lähes 9kk:den ajan.

Muistan taatusti lopun ikääni sen hetken, kun silittelin vastasyntynyttäni kuljetuskehdon luukusta ja toivoin hänelle enkeleitä matkaan samalla peläten, että tämä olisi pienen tyttäreni viimeinen matka. Miten mahtavalta sitten tuntuikaan saada sähköpostia K7-teho-osaston hoitajalta, ja nähdä omin silmin, että tyttöni on edelleen elossa. Minulle tuli myös äärettömän hyvä olo, kun näin tyttöni rinnassa olevassa lätkässä nallen kuvan. Teemu-nalle ja Lastenklinikoiden Kummit ry olivat minulle tiedotusvälineistä tuttuja ja nimenomaan Teemu-nalle kuvasti minulle, että nyt tyttöni on hyvissä käsissä.

Lastenklinikalla 2008

Lopulta reissuja Lastenklinikalle on ollut monia, ja Helsingin Lastenklinikkaa saan kiittää tyttäreni hengen pelastamisesta. Sairaalaympäristö on meille tuttuakin tutumpi, se on ollut toisinaan toinen kotimme. Ensimmäisinä vuosina tyttärelleni riitti ihan vain tutun Titinalle-dvd:n katsominen viihtyäkseen sairaalasängyssään, mutta viimeisimmällä leikkauskerralla olin todella iloinen, kun kipeä ja väsynyt tyttöni sai pelata sairaalan tablettietokoneelle pelejä, ja jaksoi näin paljon paremmin kipujen ja pelkojensa kanssa. 

Olinkin siis todella iloinen päästessäni mukaan Pienille potilaille keräyskampanjaan, jonka joukko bloggareita on laittanut pystyyn. Kampanjalla kerätään varoja Lastenklinkoiden Kummien avulla lastentautien tutkimustyöhön ja Suomen viidelle Lastenklinikalle. Pienikin lahjoitus on suuri apu. Yhdessä voimme olla luomassa entistä parempaa hoitoa ja viihtyisempiä oloja pienílle potilaille. Koskaan ei voi tietää, onko se juuri sinun lapsesi, kummilapsesi, lapsenlapsesi tai joku muu läheinen lapsi, joka tarvitsee Lastenklinikan korkeatasoista hoitoa. Autetaan pieniä potilaita yhdessä!

Mukana Pieniä potilaita tukemassa: Eppusen kaapilla, Kommammaa, Kotiäidin elämää, Kun äiti kelaa, Lapsiparkki, Oman kodin onnea, Oranssia, Pienen pojan elämää ja Äiti ja melukylän lapset.

Keräykseen voit osallistua klikkaamalla ylläolevaa pupun kuvaa tai täältä. Kiitos! <3