6 päivää ruskaa: päivä 4

Joka-aamuinen selfie

Tie aukeni neljäntenä aamuna kohti Otsamon tunturia. Sinne sitten kipusimme jälleen melko harmaassa säässä. Minä olin niin tolkuttoman ihastunut maisemaan, että tässä postauksessa on paljon kuvia. Pahoittelut kännykällä lukevalle. Kestää varmaan aikansa ennen kuin kuvat lataantuvat.

Jostain syystä mun kamera on täynnä kuvia Marin takapuolesta. Onhan sillä hyvät perät, mutta...

Tunturin laella vaelteli 7 poron lauma mutta ne ehtivät aina väistämään kameraani. Höh! Halusin kuvia poroista! Nähtiin matkalla paljon niitä - ja paljon hirviä, mutta kameralle tallentui vain lehmiä ja lampaita. Tunturin laella menimme tupaan lämmittelemään ja nauttimaan eväitämme.

Poistuin tuvasta hetkeksi käydäkseni huussissa, jollainen huipulla onneksi oli. Sillä reissulla riemukseni törmäsin rikkoontuneeseen tienviittaan, jossa luki "Vasatokka 10km". Minä rakastan tienviittoja ja katukylttejä ja haluaisin löytää niitä sisustukseen. Niinpä poimin kyltin maasta ja ryntäsin takaisin tupaan. Riuhtaisin oven auki ja hihkaisin: "Ihan potentiaalinen kysymys: jos sattuisi löytämään maasta kyltin, niin senhän varmaan saisi viedä kotiin?" Minua tuijotti tuvassa aivan vieras silmäpari. Voi hitto, taasko nolasin itseni? Neiti oli kuulemma ranskalainen, niin että hän ei ainakaan ymmärtänyt puhetulvaani...

Ihan potentiaalinen kysymys: jos löytäisi aseen ihan vaan roikkumassa kyltistä, saisiko sen ottaa? :D

Nyt muuten vasta huomasin, että kuvan pyssy on korjattu kasaan jesarilla, niin kuin siihen kuuluvan pyssymiehen kengätkin.  Kuulemma huono lintuvuosi... äkkiä pois ennen kuin se alkaa metsästää meitä!

Otsamolta laskeuduttuamme ajoimme Sepon luokse ja Seppo vei meidät veneretkelle pieneen saareen Paatarijärvellä.

Merikaupungin tyttönä minä viihdyn veden äärellä...

Saaressa paistettiin makkaraa, maissia ja mun mukanani raahaamia tofu-chorizoja, joista jostakin syystä tuli nuotiossa pilkullisia.

Ei hätää, tölkki tuli pois luonnosta!

Mökillä Esa piti meille konsertin. Sillä kai nyt joka mökin varustukseen kuuluu piano? On se kyllä  merkillistä, että jotkut osaavat soittaa noin, että kun me huudellaan biisejä, niin toinen alkaa vain soittaa! Nyt sitten kuultiin se Lapin kesä...

Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni neljäs päivä. (1.Moos.1:19)

xoxo,

minä