DIY etiketit siivousaineille

Minä olen huomannut, että siivoaminen sujuu minulta helpommin, jos siivousvälineet ovat kauniit. Tämä seuraava ei oikeastaan ole mikään uusi idea, vaan olen käyttänyt sitä jo aiemmin, mutta koska mulla nyt oli tarve tehdä lisää siivousainepulloja, enkä tässä blogissa ole vielä aiheesta kirjoittanut, kierrätän vanhaa ideaani.

Tykkään sitä, että siivousvälineet ovat käden ulottuvilla ja siksi niiden täytyy näyttää siltä, että ne kuuluvat sisustukseen. Löysin Clas Ohlsonilta sumutinpulloja, jotka sopivat käyttötarkoitukseeni. Yleensä en pidä muovisista esineistä mutta näiden värisävy muistutti niin paljon apteekkipullojen väriä, että olen valmis antamaan materiaalin anteeksi.

Koska kaikki sumutinpulloni ovat samanlaisia, täytyy jostakin voida päätellä, mitä ne sisältävät. Niinpä niihin täytyi taikoa etiketit. Googletin "apteekki etiketti" ja löysin sopivan etiketin, josta sitten poistin tekstit. Tässä etiketti, jos joku haluaa käyttää samaa omassa projektissaan.

Saattaa vaatia pientä käsittelyä...

Sen jälkeen lisäsin tekstit etikkeihin, muutin ne haluamani kokoisiksi ja tulostin tavalliselle kopiopaperille.

Sitten leikkasin etiketit irti ja valmistin Erikeeper-vesiseoksen. Laitoin yhden kolmasosan Erikeeeriä ja loput vettä.

Sitten liimasin sotkulla ensin etiketin pulloon kiinni ja heti sen jälkeen sivelin koko etiketin päällyspuolen samalla tökötillä. Tämä muodostaa kuivuessaan pinnan, joka kestää kastumista.

Annoin pullojen kuivua ja asetin ne paikoilleen muiden siivousaineiden viereen.

Ja nyt on taas kiva tarttua rättiin! Vesihän nyt sinällään ei ole siivousaine, vaan pullo on lähinnä sumutettavia kukkia varten.

Lisää kuvia kodinhoitohuoneesta täällä.

Miten teillä säilötään siivousvälineitä?

xoxo,

minä