DIY kangaskassin koristelu (A.K.A. miten kuluttaa aikaa Veturissa)

 

  • Ongelma: A3-kokoisen piirustuslehtiön kuljettaminen.
  • Ratkaisu: kangaskassi.
  • Ongelma: kangaskassi on persoonaton ja ruma.
  • Ratkaisu: tuunaa kassi.

 

Koulussa kaikki piirretään A3-paperille. Sen kokoinen lehtiö ei vaan mahdu reppuun. Joten raahaan aina mukana kangaskassia. Tavallinen valkoinen kangaskassi ei vaan millään sovi minulle, joka pidän persoonallisista esineistä.

Olen kulkenut kouluun Kouvolaan kimppakyydillä isännän kanssa, joka jatkaa matkaa Vekaranjärvelle, joka sekin kuuluu nykyisin suureen ja mahtavaan Kouvostoliittoon. Minulla on usein koulun jälkeen muutama tunti kulutettavana ennen kuin isäntä hakee minut. Niinpä toisinaan jään koululle tekemään tehtäviä ja toisinaan kävelen keskustaan tai Veturille.

Tämä on kertomus siitä, kun kävelin Veturiin ja ratkaisin persoonattoman kangaskassin ongelman. Veturin Sinellistä löysin puhtaan kangaskassin (edellisessä oli tussitahra) ja mustia tekstiilitusseja. Ostettuani ne siirryin Arnoldsille limpparille. Sain Arnoldsista ilmaisen pahvikupin. En nyt silti aio merkitä tätä kaupalliseksi yhteistyöksi, tulkoon verottaja karhuamaan sitä mukia sitten...

Pahvisessa kahvimukissa on kaksi erikokoista ympyrää. Käytä niitä muottina ja piirrä kassin pintaan sopiva määrä ympyröitä. Ympyrät voivat leikata toisiaan.

Kiitti Veturin Arska!

Laitoin varmuuden vuoksi paperia kassin väliin mutta ainakaan tämä tussi ei mennyt kankaasta läpi... Kun olet piirtänyt ympyrät valmiiksi piirrä niiden sisään erilaisia printtejä. Netti toimii oivallisena apuvälineenä, jos oma mielikuvitus ei toimi!

Mulla oli onneksi matkassa viivotin, joka helpoitti suorien viivojen piirtämistä.

Arnoldsilta lainasin myös donitsiprintin.

Mulla jäi viimeinen ympyrä kesken, kun isäntä soitti, että on Veturin pihassa. Piti jatkaa kotona loppuun. Just sopivaa puuhaa ajan tappamiseen siis!

Piirrosten valmistuttua noudata tussien ohjetta silittämisen, pesun yms. suhteen.  Tässä valmis kassi XAMKin "kauniin" ruskealla penkillä...

Ehkä voisi vielä paikkailla huonosti väritettyjä alueita...?

Nyt kelpaa kuljettaa piirustuslehtiötä!

xoxo,

minä