DIY-muumivalaisin laserleikkurilla

Aikaisemmin taisin hehkuttaa meidän 3D-tulostuksen kurssia? Arvatkaapa vain, kuinka mun silmät kirkastuivat, kun meidät esiteltiin laserleikkurille, jolla voi leikata kuvioita vanerista, lasista ja monista muista materiaaleista. Näin silmissäni heti tuhat sisustusprojektia, joissa vekottimesta voisi olla hyötyä.

Ensimmäiseksi päätin leikata itselleni muumihahmon vanerista. Laittaisin sen lastenhuoneeseen sängyn viereen seisomaan. Perjantaiaamuna selailin muumikirjallisuutta ja etsin sopivaa hahmoa. Päädyin Vilijonkkaan...

Rakastan Tove Janssonin muumeja, mutta niistä japaninmuumeista en juuri piittaa...

Siinä kirjoja selaillessani napero tuli viereen ja kysyi: "Teetkö siä siitä mulle lampun?" Välittömästi sen jälkeen, kun olin vastannut: "En", mietin, että miksi ei! Minullahan oli varastossa LED-nauha, jonka äiti oli ostanut itselleen. Mutta koska siinä oli väärän värinen valo, hän antoi sen minulle. Itsekään en oikein ollut löytänyt kylmälle valolle mitään sijoituskohdetta, vaikka vuorotellen olemme isännän kanssa yrittäneet sitä sijoittaa erilaisiin paikkoihin. Sitähän voisi hyödyntää tässä...

Alkuperäisideani oli polttaa Vilijonkan hattu ja mekko laserilla tummaksi. Mutta opettaja sanoi, että leikkurilla menisi koko päivä tämän kokoiseen työhön. Niinpä muutin kiireessä piirrosta. Tällainen siitä tuli:

Minä olin aivan pähkinöinä Vilijonkasta! Siitä tuli niin hieno! Ainoa harmituksen aihe oli se, etten saisi sitä heti seinään kiinni, sillä isäntä makasi kotona kipeänä. Eilen sitten kuitenkin jaksuja oli ja pieneen tuunaukseen. Lopputuloksen näette tässä:

Oikeastaan valo olisi varmaan pitänyt laittaa pois päältä kuvan ottamisen ajaksi, sen verran se häiritsee kameraa. Mutta mistä sen sitten olisi tunnistanut valaisimeksi? Todellisuudessa se näyttää niin paljon hienommalta, kuin kuvissa!

Tämä oli taas tällainen (lähes) koko perheen projekti, kun minä suunnittelin muodon (tai siis lainasin sen Janssonilta), napero keksi tehdä siitä valaisimen ja isäntä hoiti sen, että meidän visiomme toteutuivat.

Vaan kuinkas sitten kävikään...

xoxo,

minä