Flixbussilla läpi Euroopan

Täältä voit lukea, miksi jouduin siirtymään B-suunnitelmaan ja matkustamaan Berliinistä Budapestiin Flixbusilla.

Flixbus on vähän Onnibussin tyyppinen linja-autofirma. Liput ostetaan etukäteen netistä ja sitten mennään pysäkille odottelemaan. Liput Berliinistä Budapestiin maksoivat 35€/hlö. Reitti kulki Berliinistä Dresdenin, Brnon ja Bratislavan kautta Unkarin Györiin ja sieltä perille. Matkan piti kestää 12 tuntia, mutta olimme lopulta tunnin myöhässä, varmaan Györissa tapahtuneen sekoilun seurauksena.

B-suunnitelman etuina oli se, että pääsin käymään Tsekissä ja Slovakiassa, joissa en aiemmin ole käynyt. Dresdenissä olimme yöllä, joten siitä ei paljoa kostunut. Eikä kaupungeissa muutenkaan pysähdellä nähtävyyksiä katsomaan.

Olen aiemmin matkannut Flixbusilla Mannheimista Frankfurtiin, mutta nyt minulle vasta selvisi reitin laajuus. Sillä pääse melkein minne vaan Euroopassa - no Suomea tietysti lukuun ottamatta. Katselin kaihoten Amsterdamin bussia, sinne haluan päästä käymään. Lähimmillään bussi käy Tukholmassa. Matkustaminen on verrattain edullista, mutta tietysti kestää kauemmin, kuin lentäminen. Plussana tietysti näkee enemmän maisemia (paitsi yöllä). Esimerkkeinä hinnoista Kööpenhamina-Amsterdam 39€ ja Frankfurt-Milano 33€. Flixbusin sivuja tutkaillessa löysin interflix-mahdollisuuden. Eli 99 eurolla saat 5 reittiä kolmen kuukauden aikana. Ilmoitin jo teinille, että ensi kesänä interflixataan. Isäntä ei innostu bussilla matkaamisesta - tämä 13 tuntia oli ihan liikaa, mutta teiniä ei tarvi suostutella.

Bussissa on vessa ja pistokepaikat sähkölaitteille. Kuljettajalta voi ostaa kahvia, limua tai kaljaa(!) ja suklaata tai naksuja.

Matka sujui mallikkaasti lukuunottamatta Györin pysäystä, jossa jotkut matkustajista olivat lähteneet kioskille, vaikka kyseessä oli vain pikapysäys. Heitä sitten nappailtiin kyytiin. Reitti oli muutenkin keskustassa tukkeessa, kiitos nuorten olympiaskabailuiden. Minulla ei oikeastaan ole muuta naputtamista Flixbusista, kuin että niskatyyny voisi olla oivallinen apuväline pitkälle bussimatkalle. Ne, joilla oli kokonaan oma penkkirivi käytössään, saivat varmaan paremmin unen päästä kiinni. Itsellä oli kyllä niska jumissa seuraavana päivänä. Ja särkylääkkeet olivat tietysti Airberlinin hukkaamissa matkatavaroissa...

Hyvää yötä ja huomenta!

 Silti olisin ihan valmis interflixaamaan!

Tässä vielä muutama surullinen bussin ikkunan läpi napattu otos sateisesta Euroopasta. (Pahoittelut tän postauksen kuvien tasosta...)

Jostain mielen sopukoista kantautui Thomas Ledinin ääni, joka sanoi näin:

Man hade lovat bättre väder
Det kommer bara regn
Det är ett hederligt gammalt lågtryck
Men vi är äntligen på väg
Så här kommer vi nerför Autobahn
Genom ett regnigt Europa
Men vad gör det?
Huvudsaken är att Du är med


Vi hade tänkt oss lite solsken
Få möta våren eftersom
Ta oss långsamt ner mot kusten
Via Route Napoleon
Men istället flyter vi nu fram
Genom ett regnigt Europa
Men vad gör det?
Huvudsaken är att Du är med
Genom ett regnigt Europa
Rullar vi fram
Genom ett regnigt Europa
Du och jag
Genom ett regnigt Europa
Talar vi om livet
Och Du kysser mig ibland

Vi får ta dagen som den kommer
Vi ska njuta av varann
Om Du berättar om dina drömmar
Så ska jag tyda dem om jag kan
Och under tiden passerar vi
Genom ett regnigt Europa
Men vad gör det?
Huvudsaken är att Du är med
Huvudsaken är att, älskling, Du är med

Tack älskling, att du var med!

xoxo,

minä