Harryn huone

"Harry kuka?" kysyt ehkä. No Potterin Harry tietysti, hänelle on meillä oma huone. Ei sillä lailla oma huone, niin kuin Star Warsille, vaan meillä sattuu olemaan portaiden alla komero, joka sai nimen "Harryn huone". Sillä eikös Harry asustele moisessa setänsä ja tätinsä luona?

Minä en ole mikään HP-fani. Teini ja isäntä pakottivat minut katsomaan leffasarjan, se oli ihan ok kai... Tunnustan omistavani yhden Potter-kirjan. Nimittäin kun kuulin, että Viisasten kivi kännettiin muinaiskreikaksi, tilasin sen oitis. Sillä ajatuksella, että yliopistossa oppimallani kuolleella kielellä voisi lukea muutakin, kuin Uutta Testamenttia. Taitaa kuitenkin olla niin, että Areios Poter on klassista kreikkaa, eikä koiné-kreikkaa, jolla Uusi Testamentti on alkujaan kirjoitettu. Eipä ole tullut juuri luettua...

Mutta niin, portaiden alla on Harryn oma luola, täynnä retkeilyvälineitä, lautapelejä, villalapasia ja työkaluja...

Löysin joku aika sitten kirpputorilta peltikyltin, joka mun oli pakko saada. Siinä kerrotaan, että asiattomilta on pääsy kielletty - och samma på svenska, siis sillä jumalaisella, maailman kauneimmalla kielellä (t. vadelmavenepakolainen). Mun oli pakko saada kyltti, vaikkei minulla ollut sille sijoituspaikkaa. Kotipihaan kyltin kanssa päästyäni hoksasin, että Harryn huoneen päällehän se sopisi. Sinne kun ei tasan kenelläkään vieraalla ole mitään asiaa meidän romujen keskelle.

Voilá:

Ihan ite kuulkaa väsäsin kulmaraudoista ja ajopuusta sille hyllyn. Mun kädenjäljen tunnistaa muun muassa siitä, että se on vinossa.

Ovea/seinää en tehnyt itse, vaikka se näyttää vähän siltä. Se on edellisten asukkaiden aikaansaannosta. Pitäisi laittaa listat peittämään epätasaisia lautoja... Haluaisin myös vaihtaa saranat. Nuo isot rautasaranat tuovat mieleen maalaisromanttisen sisustuksen, ei silleen hyvällä tavalla, vaan silleen ällöromanttisella, ruusunnuppuja ja pitsiä, tavalla. Minä tykkään vähän rouheammasta meiningistä. Jotain alumiininväristä ja pienempää?

Mitä kylttiin tulee, en ole saanut selvitettyä, onko se aidosti ruosteessa vai onko se tehty vanhan näköiseksi. Jos se on uusvanha, niin kudos! Onpahan sitten niin hyvin tehty, että hämää mun silmää!

Anyways, nyt Harry saa nukkua yönsä rauhassa, kun ulkopuoliset tajuavat pysyä poissa...

 

xoxo,

minä