Hyönteisravinto on pop, entäs madot?

Kovasti on viimeaikoina kohistu siitä, miten trendikästä hyönteisten syöminen on. Mato ei ole hyönteinen, mutta menisiköhän tuo juhlapöydässä? Itse olen kyllä sen verran kammoinen, että en ötököitä söisi... tai niihin edes koskisi. Siksipä nämä madot tehdään hyytelöstä. En tosin syö niitäkään. Koska liivate. Ja sokeri. Mutta jos muille kelpaisi...

Vaihe 1: Laita taustalle soimaan Apulannan Mato - tai Jenni Vartiaisen vastaava renkutus

Matoja varten tarvitset:

 • n. 100kpl nivelpillejä
 • 1 paketti Jello hyytelöä mansikan tai vadelman makuisena (taas laulan ylistyslaulua Veturin Citymarketille, josta tätäkin tuotetta löytyi! Leivontahyllyssä on Wiltonin pastavärejä, candymeltsejä ja vaikka mitä muuta. Kotkalaiset marketit kuulolle, olen katsastanut teidän valikoimanne and I'm not impressed! Jos ei meno muutu, kannan jatkossakin rahani Kouvolaan! Ugh!)
 • 3 rkl liivatejauhetta
 • 3 cupia kiehuvaa vettä
 • 3/4 cupia kermaa
 • kumilenksun (tms.)
 • korkean ja kapean astian
Huom. Kuvan astia on täysin epäkelpo!

 

Ikävästi ovat mitat jenkkiyksiköissä - mutta onneksi Riviera Maisonin mittasarja pelastaa!

Gör sä här:

 1. Vedä kaikkien pillien nivelet niin auki, kuin saat. Aseta pillinippu korkeaan astiaan nivelpuoli alaspäin. Sido nippu kiinni kumilenksulla (köh... ponnarilla), Meiksi ei ihan saanut heti jutun jujusta kiinni ja astiani oli liian matala. Valitse tuoppi, sellainen mäkkärin colalasi tai vaikka maljakko!
 2. Kaada jellojauhe ja liivatejauhe kulhoon (mulla muumikannu). Kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia.
 3. Lisää kerma!
 4. Kaada seos pilleihin. Tässähän siis käy niin, että se tulee sieltä pillin toisesta päästä ulos ja täyttää sitä astiaa, jossa pillit ovat. Ja se pilleissä oleva määrä ei koskaan ylitä sitä pintaa, joka kulhossa on. Eli jos astia on matala, tulee vain lyhyitä matoja... niin kuin mulla. Ne on tylsiä. Myöskin... jos siihen astiaan mahtuu enemmän kuin sata pilliä, käytä se optio! Kaikki tavara, joka on pillien ulkopuolella, menee nimittäin hukkaan. Mieluummin siitä sitten tekee enemmän matoja!
 5. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli!
Vaihekuva: ennen kerman lisäämistä...

Dagen efter:

 1. Kun massa on hyytynyt yön yli, irrota pillit ympäröivästä hyytelöstä ja huuhtele niistä kaikki pillin ulkopuoliset räimeet hanan alla kylmällä vedellä.
 2. Tartu sitten kuhunkin pilliin vuorollaan niin, että painat sormilla pillin kiinni juuri madon yläpuolelta ja liu'utat sitten sormiasi koko ajan yhteen painettuna kohti nivelpäätä, kunnes mato luiskahtaa ulos pillistä. Toista, toista ja toista, kunnes sormiin sattuu ihan pirusti...
 3. Säilytä madot jääkaapissa. Konsumoi viikon kuluessa.

Löin madot samaan kulhoon möhnäsilmien kanssa. Niiden ohjeen postasin viime vuonna ja se löytyy täältä.

Suolaiseksi herkuksi Halloween-pöytään voisi sopia Zombie-mureke. Jos olet yhtä huumassa Halloweenista kuin minä, pysyhän lähipäivinä kuulolla, sillä luvassa on lisää tarjoiltavia ja koristeluehdotuksia!

Mwa-ha-haa...!

xoxo,

minä