"I wonk" - eli ensiyrityksiä 3D-tulostimella

Minä tykkään meidän koulusta ihan hirveästi! Jos joku ei tiedä, niin opiskelen siis Game Designia Kouvolan Xamkissa... Nyt esittelyssä toinen valinnaisaineistani tältä lukukaudelta.

Otin kevään valinnaisiksi 2D-animaation ja 3D-tulostuksen (ei vissiin löytynyt enää mitään 4D:tä, niin piti jättää siihen...). 3D-tulostimella pääsimme leikkimään ensi kertaa viime viikolla. Sitä ennen oli tehtävänä suunnitella kirjanmerkki. Se mallinnettiin 3DsMaxilla.

Koska itse en hitto vie näe enää mitään (ikänäkö, köh, köh...), ajattelin tehdä kirjanmerkin lahjaksi kirjojen suurkuluttajalle: isännälle. Sillä menee ehkä kirja illassa. Halusin tietysti tehdä Star Wars-aiheisen merkin. Valitsin itsekkäistä syistä kapinaliiton logon. Siis koska se on paljon helpompi tehdä, kuin imperiumin logo, ja koska minä olen kapinallisten puolella. (Luulen, että isäntä olisi arvostanut imperiumin logoa enemmän!) Juttelin luokkakaverini Robertin kanssa näistä merkeistä ja hänellä oli huikea idea siitä, miten imperiumin logon voisi itse asiassa suoraan muuttaa kirjanmerkiksi ilman ylimääräisiä osia niin kuin tässä.

Ylimääräinen osa näytti isolta mustalta möykyltä silmissäni, joten sille piti tehdä jotain... Niinpä päätin kirjoittaa siihen rakkaudentunnustuksen. Mutta silleen coolisti. Han Solohan vastaa prinsessa Leian "I love you"-paljastukseen sanoilla "I know". Niinpä kirjoittaisin kirjanmerkkiin I know.

Tässä 3D-mallinnos tietokoneen näytöllä...

Niin etevä en ollut, että olisin osannut tehdä kirjanmerkistä symmetrisen... ihan sama.

Pajalla pääsimme sitten testailemaan tulostusta. Xamkilla on monta erilaista ja eri materiaaleja käyttävää tulostinta. Ensimmäiset harjoitukset saimme tehdä muovia tulostavalla tulostimella. Värivaihtoehtoina oli keltainen tai musta.

Siellä tulostuvat minun ja Heidin (ellen väärin muista) kirjanmerkit. Mun oman tulostus meni jotenkin alussa susille, kun printteri tulosti pohjakerroksesta vain suikaleen. Ihan hieno siitä tuli silti. Koska tulostin teki sen etupuoli alaspäin, näytti, että kirjanmerkissä lukisi "I wonk". Sain jos jonkinlaista kettuilua osakseni koneen vieressä ja jouduin vakuuttelemaan, että olin kyllä kirjoittanut sen oikein.

Ihan tosi coolit ihmiset sanovat: "I wonk!"

Olisiko siinä mennyt kymmenisen minuuttia, kun kone ruksutti ja sitten kirjanmerkin sai kaapia irti lasilevystä.

"Näpistin" kirjan isännälle viemisiksi Xamkin kirjojenvaihtohyllystä...

Mihinkäs tätä uutta taitoa nyt sitten käytetään? No... viime viikolla mun sisarukset ja siskon poikaystävä olivat meillä pelaamassa lautapelejä. Me saimme joululahjaksi Splendorin, joka on aivan älyttömän koukuttava peli, mutta sen miinuspuolena on se, että sitä voi pelata maksimissaan 4 henkeä. Koska meitä oli 5, piti etsiä netistä sovellus viidelle hengelle ja askarrella muutama pelimerkki lisää. Jompi kumpi sisaruksistani lohkaisi, että miksi siä et tulosta uusia pelimerkkejä sillä 3D-tulostimella. Erittäin hyvä idea!!! Ja naperon kanssa pelatessa huomasimme, että Kummitusjuna-pelistäkin puuttuu yksi nappula...

Tulostelkaa vaan keinoelimiä, astronautin ruokaa ja muuta tärkeää, minä hoidan mun lautapelit kuntoon!

Tässä vielä video kirjanmerkin syntymisestä. Se etenee kaksinkertaisella nopeudella ja on pätkitty, eli ihan noin nopea tulostin ei ollut! Jouduin poistamaan äänet, sillä keskustelu ihan ventovieraiden tyyppien kesken eskaloitui aika nopeasti ja tulostimen äärellä puhuttiin muun muassa ihmissyönnistä. :D

Upeaa ja auringonpaisteista helmikuuta kaikille! Minä nautin koulusta ja elämästä!

 

xoxo,

minä

 

PS. Honey, I wonk!