Iltakävelyllä Langinkoskella

Edellisessä päivityksessä taisinkin mainita, että saatiin lapsista vapaa ilta isännän kanssa. Käytimme ajan hyödyksemme ja lähdimme iltakävelylle Langinkosken keisarilliselle kalastusmajalle. Edellisellä vierailulla loggasimme lähiympäristön geokätköt, mutta siitä on jo aikaa. Nyt oli kiva vain olla luonnossa ja ihastella maisemaa... ja taltioida sitä kameralle. Valokuvatahan minä en harmikseni osaa ollenkaan, joten alueen kauneus ei ehkä välity näistä räpsyistä. Isäntä yleensä vähän ehkä vihaa tätä blogiharrastustani, mutta innostui nyt etsimään minulle hyviä kuvauspaikkoja ja ottamaan kuvia ihan oma-aloitteisesti!

Langinkoski sijaitsee siis Kymijoessa ja siihen ihastui kalastusmatkoillaan muuan Romanovin Aleksanteri, josta sittemmin tuli keisari Aleksanteri III, josta sittemmin tuli kuuluisa lähinnä perheensä ikävän kohtalon johdosta. Tänne Kotkaan Allu kuitenkin pystytti keisarillisessa mittakaavassa varsin vaatimattoman tönön kosken äärelle ja sitä ja sitä ympäröivää luontoa me nyt sitten kävimme ihailemassa iltakävelyllämme.

 Itse museossa olen vieraillut viimeksi varmaan yläasteikäisenä. Pitääpä tehdä parannus ja viedä lapset tutustumaan paikallishistoriaan! Museo oli näköjään juuri samaisena päivänä avannutkin ovet uuteen kesäkauteen, talvisin sen ovet pysyvät kiinni. Kovemmalla kulutuksella meillä on ollut viereinen kahvila, jossa olemme isännän ja taaperon kanssa käyneet pariin otteeseen brunssilla. Nyt mietiskelin, että Langinkoski olisi myös oivallinen paikka piknikille. Sopivia pöytiä ja penkkejä löytyy kalastusmajan läheisyydestä runsaasti.

Aurinko oli juuri laskemassa kahdeksan jälkeen, kun astelimme rantoja. Pitkästä aikaa kaunis ja aurinkoinen päivä! Mutta missä himpskatissa kevät ja vihreä väri viipyvät? Saksassa kukkivat jo toissakuussa kukat ja nurmi vihersi...

Minä löysin onton puunrungon, jonka sisään oli tietysti ängettävä. Ketterästi kuin gaselli hilasin ruhoni yläkautta sisään... ja takaisin ulos.

Näissä maisemissa kyllä sielu lepää! <3 En ihmettele, miksi Aleksanteri tykästyi paikkaan...

Minä sanoin tuon puun nähtyäni, että haluaisin kävellä sen runkoa pitkin, mutta kun minulla on surkea tasapaino ja saulit jalassa... niin pitihän tuon apinan mennä toteuttamaan mun unelmaa... :D
Ihan kivat maisemat tästä mökistä...

Sellaista tällä kertaa... Mulla oli eilen ihana päivä. Hauskaa tätä päivää sulle!

xoxo,

minä