Inktober - viikko 1

Jos sana Inktober ei sano sinulle mitään, luepa ensin tämä! Tässä postauksessa esittelen mun tuotokset ekalta viikolta (1.-7.10.2017).

Mullahan ei siis ole ollut tapana piirtää ihan piirtämisen takia. Kynä pyörii kädessä kokouksissa, jos pitää istua pitkään paikallaan ja kuunnella. Silloin on pakko piirtää, etten hypi seinille. Mutta se on sellaista marginaalien koristelua ilman suurempaa teemaa tai tarkoistusta. Nyt voin sanoa, että olen ihan koukussa inktoberiin. Mieli palaa heti aamusta piirustuslehtiön pariin. Olo on kuin lapsella joulukalenteria avatessa. Miten voin tänään kiduttaa Puolen Hehtaarin Metsän asukkaita?

Teemasta olen saanut paljon palautetta. Se tuntuu jakavan ihmisiä. Osa ei pidä lainkaan siitä, että pahoinpitelen herttaisia olentoja. Erityisesti Nasua on kielletty rääkkäämästä. Osa näyttää nauttivan näistä töhertelyistä jollain kierolla tavalla.

Puolustuksekseni toistan siis, että minä rakastan ja suorastaan palvon A.A.Milnen luomia hahmoja ja E.H.Shepardin kuvituksia. Nämä muunnelmat on siis tehty kaikella rakkaudella...

Aloitetaan...

1.10.2017

Tämä kuva sai innoituksensa Shepardin piirustuksesta, jossa Puh istuu talonsa edessä miettimässä nuotion äärellä. Sitten muistin taaperon grillipossun. Ja hoksasin, että totta kai Puhin pitää tehdä Nasusta kinkkua!

Taaperon notskileikeistä täällä...

2.10.2017

Toisena päivänä Nasu joutui heti uudestaan hampaisiini. Vaihdoin alkuperäisen kuvan ilmapallon pommiin.

3.10.2017

Kolmantena päivänä käsittelyyn pääsi yksi lempikuvistani. Muistatteko, kun silloin Nokia 5110-aikana sai piirrettyä kännykän näytölle taustakuvan pikseleillä? Minä piirsin Puhin ja Nasun kulkemassa käsi kädessä. Se keikkui todella kauan myydyimpänä taustakuvana sillä firmalla, joka niitä välitti. Minähän en siitä kostunut muuta, kuin että sain ladata sen itselleni ilmaiseksi. Mutta jos sun 5110:ssä oli tuo kuva, se oli minun pikseleiksi muuttamani!

Viime aikojen hirmumyrskyt (jotka ovat oikeasti ihan kamalia eivätkä ollenkaan naurun asia) saivat minut ajattelemaan, että Puh ja Nasu saattaisivat kohdata pyörremyrskyn. Mutta edellisenä päivänä olin kuunnellut Aamulypsyä, jossa puhuttiin Sharknado-elokuvista. Niinpä lisäsin hait mukaan teemaan.

Ja tässähän kävi niin, että Juha Perälä kehui mun kuvaani instagramissa. Tää on suurin saavutus mun tähänastisella taiteilijan urallani... :D

4.10.2017

Neljäntenä päivänä oltiin ehkä vieläkin rakkaamman kuvan parissa. Oikean Shepardin piirroksen jäljensin aikanaan vauvan huoneen seinälle, kun odotimme taaperoa.

Taaperon huone kerrostalossa

Mielestäni Ihaa suhtautui aivan liian lunkisti tilanteeseen, joten päätin vähän muuttaa kuvaa inktoberia varten. Olenko muuten vähän tyhmä, kun vasta aikuisiällä tajusin, että Eeyore on se, mitä aasi sanoo englanniksi ja Ihaa on suora suomennos siitä? Eli se on saanut nimensä sen mukaan, miten aasi ääntelee. Ja että Kanga+Roo=Kangaroo ja Kengu+Ruu=Kenguru(u). Niin että Kengu ja Ruu yhdessä muodostavat Kengurun...

5.10.2017

Kengusta puheen ollen... Kengu pääsi kuvaan viidentenä päivänä. Alkuperäiskuvahan on siitä, kun Nalle Puh ystävineen päättää kidnapata Ruun. Suunnitelmaan kuuluu, että Nasu sujahtaa Kengun pussiin, jotta Kengu ei heti huomaa tapahtunutta. Kengu ei ole huomaavinaan mitään, vaikka oikeasti on ihan kartalla, ja päättää kylvettää "Ruun". Ajattelin tehdä Kengusta murhanhimoisemman ja kääntää Nasun ylösalaisin kuvassa.

Alunperin jätin omassa piirroksessanikin Kengun etukäpälät värittämättä. Mutta piirustus näytti siltä, kuin olisin unohtanut värittää ne... joten päätin lisätä niihin väriä.

6.10.2017

Kuudentena päivänä käsittelyyn pääsi Tiikeri. Tiikerihän ei tainnut olla ensimmäisessä Nalle Puh-kirjassa mukana, vaan ilmestyy kuvioihin vasta Nalle Puh rakentaa talon-kirjassa... ellen väärin muista. Alkuperäisessä kuvassa Risto kumppaneineen yrittää pelastaa Tiikerin. Mutta ajattelin hieman muuttaa asetelmaa...

7.10.2017

Päivänä 7 Puhin takapuoli on juuttunut kanin asunnon sisä- ja etupuoli ulkopuolelle. Kanihan ihan oikeasti käytti tilaisuutta hyväkseen muun muassa ripustamalla pyyhkeitä Puhin jalkoihin. Minusta kanin asunto kaipasi tikkataulua. Alkuperäinen kuva täällä.

Lopuksi...

Olisin voinut tällä viikolla tehdä elämästäni helpompaa yhdistämällä Inktoberin ja koulutyöt, kun niitäkin kuitenkin musteella piirreltiin. Mutta kun mulla oli tää teema, jossa halusin pysyä...

Koulussa piirreltiin valinnaista eläintä eri tekniikoilla. Minä valitsin mun vanhempien Iita-koiran, josta voi lukea täältä.

Pisteillä...
Vaakaviivoilla...

Ensi viikolla taas uusi satsi Inktober-kuvia. Pahoittelut vielä niille kaikille, joille olen aiheuttanut traumoja Nalle Puhia kiusaamalla. Jos saat kuvistani painajaisia, suosittelen blokkaamaan minut sosiaalisissa medioissa tämän kuun ajaksi. Mutta jos haluatkin seurata Inktoberin edistymistä päivittäin, @ennayvonne on nimi, jolla löydät minut instassa. Muista seurata myös hashtagejä #inktober ja #inktober2017, niin näet, mitä muut ovat piirtäneet!

Piirtelemisiin!

xoxo,

minä

P.S. Inspiraatiokuvat ovat E.H. Shepardin kuvituksia A.A.Milnen kirjoista Nalle Puh ja Nalle Puh rakentaa talon. Koska minulla ei ole tekijänoikeuksia niihin, laitoin linkit tahoille, joista kuvan voi nähdä. Se ovatko ne laillisesti noilla sivuilla, on sitten toinen kysymys...