Joulukalenteri 2016: Luukku 5 - Jouluinen Porvoo ja joululahjaideoita

Arvasittekos tätä? Luukkukuvaan ilmestyi kuunsirppi (onko se väärin päin?) Mitä tulee kuvaan lisää seuraavaksi? Käy osallistumassa kisaan Pappilan Face-sivulla.

Vitosluukkuun on jemmattu jouluinen Porvoo. Kun olin kerran ajanut Strömforsiin saakka (ks. luukku 4), ajattelin, että samalla vaivalla ajan sitten Porvooseenkin. Joulumarkkinat kun loppuivat jo klo.14, niin kaupatkin olisivat vielä auki, kun sinne ehtisin...

Porvoo ja joulu kuuluvat minun mielessäni yhteen. Joskus Porvoo on ollut myös synonyymi kodille. Teini on syntyjään porvoolainen, niin kuin isoin osa edellisitäkin misseistä. Tai ehkä siitä ei tule missiä, sillä on hyvä pää... (Stereotypiat kunniaan?)

Porvoo on pullollaan ihania pikkuputiikkeja, joista voisi löytyä vaikka joulu koristeineen ja lahjoineen. (Nostan hattua kaikille niille antimateriajoulukalentereille, tässä tulee nyt kaupallisen joulun hehkutusta...)

Jos ei halua osallistua kaupalliseen jouluun, aina voi käydä kirkossa...

Minä suuntasin ekana Welmansille. Rakastan, rakastan, rakastan.

Muistatteko kun bloggasin Lampe Bergeristä? No Welmamsin ikkunassa oli astetta hienompi (ja kalliimpi) Lampe Berger...

Vitsi, miten kaunis! Kuola valuu mun suupielistä vieläkin...

Ja peremmältä löytyi lisää malleja. Osa kivoja, osa ihan karmeita!

Tykkään noista korkeista, joista tulee mieleen Lord of the Rings <3

Mutta Lampe Berger ei ollut syy sisään menemiselli, vaan Bruka Design, jota kerään.

Kysyin, saako noita ylläolevia rusina- ja mantelikulhoja hopeisella tekstillä, mutta niin onnekas en ollut. Olisivat meinaan samantien lähteneet meille! Mutta voisihan ne rusinat ja mantelit sijoittaa noihin pienempiin God Jul-kulhoihinkin...

Hyasintit näyttäisivät varmaan myös kauniilta noissa kulhoissa?

Muutakin kaunista liikkeestä löytyi;

Tahdon tuollaisen, mutta en halua maksaa siitä noin paljon!
Ihana, ihana laatikko!

Viikonloppuisin Porvoossa on ihan muutama muukin ihminen. Kaikkiin kauppoihin en mahtunut edes sisälle. Niin kuin tuonne.

Åtta on myös yksi sisustajan unelmakauppa.

Simolinin talon alakerrasta löytyi tällaisia hassuja possuja. En ehkä omaan sisustukseeni niitä haluaisi, mutta kaupassa ne saivat hymyn huulille.

Terva. Maailman ihanin tuoksu!
Note-to-self: Muista varastaa idea!

Samaisen talon yläkerrassa, Sasu's Playhousessa...

Minulla oli pyhä tarkoitus olla ostamatta mitään. Ihan totta. Mutta Sasu's Playhousessa näin jotain tuiki tarpeelista (en vielä kerro mitä), joka maksoi vain 8 euroa. Tai 7, kun sain vielä alennusta. Että jos jotain ihan pientä... Mutta niinhän siinä käy, että kun annat pikkusormen...

Jos käyt n. 10:ssä liikkeessä ja ostat jokaisesta jotain ihan pientä, niin jokainen osaa laskea, mitä siitä tulee.

Tämä postaus on venymässä sen verran pitkäksi, kiitos kaikkien ihanien sisustustavaroiden, joita löysin, että taidan jatkaa samasta aiheesta vielä seuraavassa luukussa.

xoxo,

minä

 

Aiemmat luukut:

Luukku 1 - joulukalenteri
Luukku 2 - piparikuusi
Luukku 3 - paperitähti
Luukku 4 - joulumarkkinat