Karppaajan pannukakku

Mun lipsumiset ja kymmenen raskauskilon kerääminen alkuraskaudesta eivät varsinaisesti tee näistä mun karppausjutuista uskottavia. Mutta tässä kuitenkin vähähiilariseen dieettiin sopiva pannukakkuohje. Koko pellillisessä on sen verran vähän hiilareita, että vatsan raja tulee vastaan ennen kuin päivän hiilihydraatit paukkuvat yli.

Pannarin pääraaka-aine on raejuusto. Minä en yleensä tykkää raejuustosta, paitsi tässä herkkusalaatissani, jossa raejuusto saa makua sitruunapippurista. Onneksi pannarissa raejuusto ei jää maistumaan.

Ainekset:

  • 500g raejuustoa
  • 6 munaa
  • 2 rkl voisulaa
  • 3,5 rkl psylliumia
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • maun mukaan makeutusta (laitoin karppisokeria)
  • (kardemummaa ja kanelia halutessasi)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne tasaiseksi massaksi sauvasekottimella.
  3. Anna taikinan turvota n. 5 minuuttia.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pannari on saanut kauniisti väriä.

Tarjoile kermavaahdon ja marjojen kanssa. Eikun herkuttelemaan!

xoxo,

minä