Ketjureaktio

Tämä ketjureaktio sai alkunsa siitä, kun onnistuin haalimaan itselleni pitkään himoitsemani Riviera Maisonin Epicerie-hyllyn.

Unelmieni maustehylly! <3 <3 <3 ... ja yksinäinen RM-purkki

Eiväthän mun rumat Ikea-purkkini siihen sopineet. Olin ajatellut täyttää sen RM:n omilla Herbs & Spices-purkeilla, mutta ehdin hankkia niitä yhden, ennen kuin ne oli jo myyty loppuun. Sitten sain haalittua yhteensä 7 Martinexin sinappipurkkia ja yritin epätoivoisesti löytää lisää, kunnes eräällä ostosreissulla törmäsin Prisman 1,90€ maksaviin bambupurkkeihin. Ostin pari kokeilumielessä, että josko mahtuisivat hyllyyn... En hyppinyt ihan riemusta, kun purkissa on epätasainen pintakuviointi, enkä ollut varma, tarttuisiko Dymo-tarra sen pintaan. Mutta kun testaus osoitti, että Dymo pysyy purkin pinnassa, täytin koko hyllyn niillä.

Bambupurkin pintakuviointia
Koko komeus (näyttää paremmalta luonnossa...)
Dymoa pintaan!

Tein huvin vuoksi laskelman maustehyllyn täytöstä:

Säästin siis yli 180 euroa tällä halpisratkaisulla! (Oikeasti olen vähän katkera, etten saanut niitä RM-purkkeja... mutta toimiihan tämäkin ratkaisu)

Ketjureaktio siis syntyi siitä, kun sinappipurkit jäivät työttömäksi...

Ei tehnyt mieli heittää vastikään hankittuja purkkeja pois, joten päätin tehdä niistä muumimamman hillopurkkeja taaperon leikkeihin. Ostin Clas Ohlsonilta liitutauluetikettitarroja ja yritin kirjoittaa niihin hillojen ja marmeladien nimiä.

Oletteko huomanneet, miten vaikeaa liidulla on kirjoittaa pienellä käsialalla?!?

Vaan tässä se taas nähtiin, ettei äiti ymmärrä leikkimisestä mitään. Selvisi, että purkeissa on kanelisokeria, suolaa ja tulta kynttilöihin (???). Mistä se on moisia edes keksinyt? Meillä ei ole koskaan ollut valmista kanelisokeria, vaan kukin ripotelkoon niitä puuroonsa haluamassaan suhteessa. Saati tuo, että hän laittaa kynttilään tulta lusikalla purkista...

Ketjureaktion viimeisenä osana mulla on nyt Ikean purkkeja tyhjillään varmaan parikymmentä kappaletta. Sinisiä ja kirkkaita, joista kaikkien kannet ovat konepesussa ottaneet enemmän tai vähemmän värivauriota. Jos joku kokee tarvitsevansa tällaisia, ne saa tulla hakemaan pois täältä Tiuskasta ilmatteeksi.

Jos joku ihmettelee, miksi taaperon huone näyttää niin siistiltä, niin vastaan, että kyseinen tuholainen matkusti isovanhemmilleen Rymättylään ja sain vihdoin rauhassa siivota yläkerrassa. Jes!

Ihanaa heinäkuun loppua teille kaikille!

xoxo,

minä

PS. Tykkääthän jo Pappilablogista Facebookissa?