Lastenkutsujen hitti: My Little Pony-piparit

Olimme taaperon kanssa Purnukassa Kotkan torin laidalla ostamassa kukkatyllaa, olin jo maksanut ja olimme poistuneet liikkeestä, kun näin ikkunassa pakkohankinnan: yksisarvispiparimuotin! Ei kun takaisin sisälle liikkeeseen...

- Minä haluaisin tuollaisen yksisarvismuotin, niin kuin ikkunassa... Rouva, joka oli sijaistamassa kauppiasta kysyi, mikä se on.
- No siis tuo piparimuotti ikkunassa... Rouva ohjasi minut piparimuottien luo ja toisti kysymyksen: "Mikä se on?"
- No siis tämä, minä sanoin ja poimin yksisarvismuotin käteeni vähän kummastuneena.
- Niin, niin, mutta mikä on yksisarvinen?

Häh, voiko joku olla tietämättä, mikä on yksisarvinen? Meillä teini on suuri yksisarvsfani. Meillä on kotona kaikkea yksisarvisaamutohveleista purkitettuun yksisarvsenlihaan (ihan legit tuote varmaan...). Piparimuotti kuitenkin vielä puuttui - mutta ei enää!

Kun näin muotin, tiesin välittömästi, että haluan tehdä My little Pony-pipareita. Teinin jalanjäljissä taaperokin on ihastunut poneihin. Meillä on siis kaksi MLP-fania.

Niinpä tilasin isännältä kaupasta siirappipiparitaikinaa ja tomusokeria. Oli varmaan vähän kummissaan, kun jouluun on vielä melkein puoli vuotta aikaa, mutta kiikutti minulle kiltisti tarvikkeet.

Ja niinpä sitten leivottiin ponipipareita. Kuudesta perusponista vain kaksi on yksisarvisia (teknisesti ottaen Twilight Sparklekaan ei ole unicorn vaan alicorn... miksi tiedän tämän?), joten kahdelta kolmesta piparista leikataan sarvi pois ennen paistoa. Varmaan olisi ollut hyvä idea muotoilla pipareita muutenkin ennen uuniin laittamista. Poneilla on vähän erilaisia kampauksia ja Apple Jackilla hattu. Minä en kuitenkaan muotoillut, vaan yritin sitten paikkailla vahinkoja pikeerikuorrutteella.

Paiston jälkeen tein ison satsin pikeeriä. Pikeerihän tehdään niin, että vatkataan sekaisin 0,25 desilitraa munanvalkuaista ja 1,5 desiä tomusokeria. Minä taisin tehdä pikeerin 9 desistä tomusokeria, se on yli paketillinen... eli varaa reilusti sitä tomppaa!

Sitten jaoin pikeerin astioihin ja värjäsin erivärisillä pastaväreillä. Mulla oli käytössä Wiltonin väreistä Celeste/Sky Blue, Violeta, Rosa/Pink ja Amarillo d'Orado/Golden Yellow sekä joku Prismasta ostettu (huono) peruspunainen. Esimerkiksi oranssia mulla ei ollut, joten joitakin värejä jouduin vähän sekoittelemaan. Rainbow Dashin harjaan mulla ei ollut vihreää lainkaan, joten Rainbow Dashia vähän pelkistettiin. (Toki keltaisesta ja sinisestä olisi voinut yrittää sekoittaa vihreää)

Keittiö oli täynnä jos jonkin väristä kippoa, tuli mieleen elokuvasta Hook se kohtaus, jossa Peter Pan ja kadonneet pojat aloittavat ruokasodan mielikuvitusruoalla... se oi ihan samoissa sävyissä!

Kannattaa muistaa sekoittaa pastaväri pikeeriin oikeasti hyvin, huomaatte Pinkie Pien kohdalla, että minä en niin tehnyt... Nostelin pikeerit pakastepusseihin ja leikkasin kulmiin pienet reiät. Ja sitten vaan kuorruttamaan!

Jos näyttää siltä, että Rainbow Dash ja Rarity ovat paljon siistimmin kuorrutettuja kuin muut, se johtuu siitä, että teini kuorrutti ne. Minä tein loput. Apple Jackiä en ollut ensin aikeissa tehdä ollenkaan, mutta jämäpikeereistä väänsin kuitenkin muutaman. Mun inhkkiponini, kun sillä on se kamala murre... ja koska oranssi on myös inhokkivärini! Teinillä on vakaampi käsi ja enemmän kärsivällisyyttä, minä vain hutaisen menemään...

Malliponit ja muotti

Minusta ponipiparit olivat kivoja jo näin, mutta voihan niitä halutessaan sitten vielä jalostaa pursottamalla pikeerisilmät edellisen kerroksen kuivuttua ja elintarviketusseilla töhrimällä. Niin paljon mulla ei ollut kärsivällisyyttä, että mitään söpöysmerkkejä olisin alkanut tuhertaa. Saavat kelvata!

Rainbow Dash:

Fluttershy:

Pinkie Pie:

Rarity:

Twilight Sparkle:

ja Apple Jack:

Meillä ei siis ole ollut, eikä ole tulossakaan lastenkutsuja, mutta epäilen, että nämä olisivat hitti... kukapa ei haluaisi syödä lempiponiaan? Odotas, kuulostiko se oudolta...? Pikeerihän ei kyllä minusta maistu erityisen hyvältä, ei kyllä siirappipiparikaan paistettuna (taikinaa voisin syödä kilotolkulla), mutta lapsille kai se muoto on tärkein.

Muita lastenkutsuille kelpaavia ideoita blogista:

Stormtrooper goodiebagit
Disney-prinsessamuffinit
Lätkäfanin kääretorttu
Haisuli-kakku ja Star Wars Oreo-popsit
Muumien taikatalvikakku
Chewbacca-piparit (Star Wars) ja Deadpool-kakku
Muumin pyllykakku ja Pikku Myy-oreopopsit
Pelottavat silmämunat
Panssarivaunukakku

Muita juttuja My Little Ponyista voit lukea täältä.

Onko teillä lastenkutsuja tiedossa?

xoxo,

minä