Lisää säilytystilaa vanhoista matkalaukuista

Minä olen hulluna vanhoihin matkalaukkuihin. Löysin taas kirppikseltä yhden, superhalvan yksilön.

Laukkua kirpparilta ostaessa on tärkeää avata se ja haistaa sen sisälle. Joskus laukku on niin homeessa, että se kannattaa jättää ostamatta. Mutta jos kellarinhaju on vain mieto, nappaan laukun yleensä mukaan. Olen oppinut erottamaan, minkä hajuisesta laukusta saa vielä toimivan.

Vanhoissa matkalaukuissa on usein kangassisusta. Koska haluan säilyttää omia tavaroitani laukussa, eikä sisuskangasta oikein saa pestyä, revin sen irti. Tarvitaan tietysti uusi sisusta ja se tehdään seuraavista tarvikkeista:

  • Erikeeper
  • Ohut paperi
  • Kiva-kalustelakka (tämä on siis tuotemerkki, ei arvioni tuotteesta...)

Ensin sekoitetaan Erikeeperistä ja vedestä noin 50/50 seos. jota suditaan piilotettavaan pintaan ja siihen päälle lyödään ohut paperi. Mun paperini on Ikean lahjapaperia, jossa ei ole sellaista inhottavaa vahakerrosta päällä (sellainen ei käy tähän). Mahdollisia aukkoja voi peittää paperinpaloilla samaan tapaan. Sen jälkeen paperin päälle levitetään siveltimellä kerros Kiva-kalustelakkaa ja annetaan kuivua. Kuivumisen jälkeen levitetään uusi kerros lakkaa. Sen kuivuttua laukku on käyttövalmis.

Ei ihan laadukkainta työjälkeä ikinä, mutta eihän se sieltä sisältä mihinkään näy... Märkänä kuplia olisi voinut yrittää painaa reunoille.

Tästä laukusta tulee eteiseen lapastensäilytyslaukku.

Insert mittens

Seuraavaksi täytyy sitten vaan hankkia lisää laukkuja pipoille ja kaulahuiveille. Mun mielestä matkalaukut sopivat meidän eteiseen, kun siellä on vähän matkustusteemaa... Pari kuvaa eteisestä:

Lista pitäisi päivittää, osa matkoista pitäisi siirtää arrivals-osastoon...
Sinisessä pikkulaukussa säilyvät säärystimet

Onko teillä matkalaukkuja sisustuksessa? Jos, niin miten niitä käytätte? Meillä niitä on yöpöytinä, joiden sisässä säilyy kaikki kankaista joulukoristeisiin. Ja sitten ripoteltuna muualle.

Jos tykkäsit tästä, täppää tuota tähteä. Tai tykkää Pappilablogista facessa... tai miten vaan :D

xoxo,

minä