Maailman ihanin kakkuvuoka ja karppaajan juustokakku

Remontti poikii remonttia sanotaan. Ja se, kun ostaa kauniin kakkuvuoan, poikii sen, että on pakko leipoa kakku!

Minä piristin itseäni ostamalla Riviera Maisonin kakkuvuoan. Se on siitä kätevä, että kakkua ei tarvitse siirtää irtopohjan päältä erilliselle tarjoilulautaselle, vaan pohja on niin kaunis, että kakun kehtaa lyödä siinä suoraan juhlapöytään. Mutta olisihan se harvinaisen turhaa ostaa kakkuvuoka, jollei aikoisi leipoa kakkua, joten ei kun leipomaan...

Minä söin taas tässä karppausten välillä kaikkea mahdollista ja mahdollisimman paljon. Olen tunnesyöppö ja yksi yksittäinen juttu keväällä suisti minut napostelukierteeseen, josta en meinannut päästä irti millään. Mutta kun posket alkavat uhkaavast pyöristyä niin, että näyttää oravalta, jolla on pähkinöitä poskissa, on aika ryhtyä taas toimeen. Kakun syöminen ei varsinaisesti edesauta laihtumista mutta onneksi kakunkin voi tehdä karppina, jolloin se ei ainakaan suuremmin lihota...

Karppaajan sitruunajuustokakku:

POHJA:
1,25 dl hasselpähkinäjauhetta
0,25 dl kookosjauhoa (oli tarkoitus kyllä laittaa 1,5 dl hasselpähkinäjauhetta, mutta kun se loppui kesken...)
50 g sulatettua voita
1,5 rkl karppisokeria


TÄYTE:
2 dl ranskankermaa (unohda kevyttuotteet!!!)
200 g maustamatonta Philadelphia-juustoa
2 keltuaista
0,5 dl karppisokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua


VALMISTUSVAIHEET:
1. laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Sekoita voisula ja muut pohjan ainekset keskenään ja levitä ne irtopohjavuoan pohjalle.

3. Laita paistumaan uuniin 7-10 minuutiksi.
4. Kun pohja on tullut uunista, nosta uunin lämpö 200 asteeseen.
5. Pese ja kuivaa sitruuna, raasta sen kuori ja kerää mehu talteen.

7. Sekoita keskenään ranskankerma, Philadelphia-juusto ja keltuaiset.

8. Lisää joukkoon karppisokeri ja sitruunankuoriraaste sekä -mehu.
9. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.
10. Paista kakkua uunin alaosassa n. 40 minuuttia
11. Nosta kakku jääkaappiin ja anna viilentyä kunnolla. Valmista sillä välin mansikkamelba kakun kaveriksi!

MELBA:
250 g tuoreita mansikoita
2 rkl sitruunan mehua
3 rkl karppisokeria
(punaista chiliä tai sopivaa chilimaustetta)

1. Laita ainekset blenderiin ja soseuta. Halusin melbaan potkua ja ajattelin siksi lisätä siihen chiliä. Jääkaapin sisältö yllätti, kun siellä ei ollutkaan tuoretta chiliä, joten jouduin turvautumaan maustehyllyn antimiin. Laitoin 0,5 tl lime-chili maustetta, jota sain vanhemmiltani Meksikon tuliaisina.
2. Anna kylmentyä kunnolla jääkaapissa
3. Nauti juustokakun kanssa!

3 euron kakkulapion ostin Tigerista, mutta himpskatti...
...sehän on selkeästi vasenkätisen lapio, kun teksti kääntyy oikealla kädellä leikatessa ylösalaisin!

Mitä tulee lapion väittämään "happiness is a piece of cake", niin se on varmaan totta, jos on luonteeltaan sellainen, että osaa arvostaa sitä ja olla kiitollinen siitä, mitä itsellä on, sen sijaan, että vertailisi itseään muihin ja kadehtisi toisten onnea. Onnellisuus on vaikeaa, jos oma luonne on sellainen, että näkee vain sen, mitä itseltä puuttuu. Otetaanpa tämä muistutuksena, että iloitaan joka kakkupalasta!

Mmm....

Kun tekee kakkua pähkinäjauhoista, siinä on se etu, että pähkinäallergiselle isännälle ei tarvitse tarjota ollenkaan. Kun tekee kakkua pähkinäjauhoista, siinä on se huono puoli, että äkkiä huomaat syöneesi koko kakun lähes yksin... Vaikka kakku olisi kuinka karppia, tuskin sitä kannattaa tolkuttomasti syödä...

Mutta nam, tekipä hyvää saada kakkua! <3

xoxo,

minä