Maailman paras booli

Kaikella on tarkoituksensa. Ja sillä, että opiskelin aikanaan vuoden taloutta ja hallintoa, oli se tarkoitus, että opin tekemään tämän boolin - ja säädyllisen CV:n ja työhakemuksen.

Tämän boolin ohje on kulkenut mun mukana nyt siis 15 vuotta, enkä oikeastaan koskaan tee muita booleja - koska miksi vaihtaa parasta?

Booliin tarvitset:


Litratolkulla tuoreita (tai miksei pakastettujakin?) mansikoita
Kilotolkulla appelsiineja
Spriteä (Zero)
(Kirkkaita)

 

Mansikat survotaan sauvasekoittimella tai blenderillä mössöksi. Jos blenderi puree pakastemansikoihin, niin sillähän välttäisi jääpalojen laittamisen booliin... ne kuulemma laimentavat boolia.. Appelsiinit puolestaan puristetaan mehuksi. Mitä enemmän hedelmälihaa saat mukaan, sen parempaa boolista tulee. Vaikka muuten en missään tilanteessa suosittele lihan syömistä...

Minä teen yleensä niin, että teen mansikkasurvosta valmiiksi tyhjään/tyhjiin limsapulloihin ja .itsepurstettua appelsiinimehua toisiin pulloihin. Niin, että boolia saa sitten nopeasti tehtyä lisää. Ja sitä tulee menemään, sillä tämä on oikeasti hyvää!

Ainekset sekoitetaan. En ole varma, olisiko kuoha vältettävissä, jos ainekset lisäisi oikeassa järjestyksessä. Jos limsan kaataa viimeisenä, nousee boolin pintaan rumaa kuohaa... joka ei onneksi kyllä vaikuta makuun. Kaada siis boolimaljaan spriteä, appelsiinimehua ja mansikkasurvosta ja tarkista sekoitussuhde. Makua saa vaihdeltua appelsiinisempaan tai mansikkaisempaan suuntaan. Tällä kertaa tein pikkutypyn mieliksi mansikkaisempaa, vaikka itse pidän enemmän appelsiinisemmasta (vaikka lähtökohtaisesti olenkin sitä mieltä, että appelsiinit syödään appelsiineina, eikä niitä sotketa mihinkään muuhun, niin tähän ne sopivat!) Meidän versiossa on litra mansikoita ja 5 isoa appelsiiniä, jotka eivät kyllä olleet erityisen mehukkaita :/ sekä 1,5 litraa Sprite Zeroa.

Tämä on siitä hyvä booli, että kirkkaita saa laittaa sekaan melko paljon ja mansikan ja appelsiinin maut vielä peittävät viinan maun. Aka petollista kyllä siksi...

Riviera Maisonin sitruspuserrin on kuvassa vain näön vuoksi. Survon appelsiinit rumalla sähkömehustimella...

Jäitä sekaan ja eikun nauttimaan! Slurps!

Kesäisiä nautiskeluhetkiä!

xoxo,

minä