Menovinkki tälle viikolle (ja vain tälle viikolle!)

Mulla on varmaan sata päivitystä jonossa - kaikkea Halloween-leivonnaisista sisustuksen kautta syysloman viettoon. Mutta tämä päivitys kiilaa nyt tärkeysjärjestyksessä muiden ohi! Nyt on nimittäin kiire!

Sanottakoon, että en ole aikonut levätä laakereillani tätä syyslomaa, vaan olen päättänyt kehittyä kouluhommissa. Niinpä olen valinnut joka päivälle jotakin tekemistä joko piirtämisen tai valokuvaamisen saralta. Kalenteri meni kuitenkin uusiksi, kun maanantaina bongasin kaverin ig-kuvassa lihaksikkaan gorillan. Siis ihan kirjaimellisesti. Olimme juuri perjantaina ennen lomaa saaneet muutaman kirjasuosituksen ihmiskehon lihasten tutkimiseen. Joten ajattelin, että eläinvartaloiden tutkimisestakin voisi olla hyötyä. En tiedä, miten olen missannut tämän .. Ja mahtavaa, että bongasin sen nyt, sillä ensi viikolla olisi ollut myöhäistä! Näyttely jatkaa silloin matkaansa. Eli nyt äkkiä Heurekaan tutkimaan eläinkehoja! (On siellä ihmisiäkin...)

Eläinten Body Worlds-näyttelyä varten ei ole kuulemma tapettu yhtään eläintä, vaan ne ovat kuolleet luonnollisen kuoleman ja päätyneet vasta sen jälkeen tieteen käyttöön. Esillä olevat lihaskimput on valmistettu plastinoimalla, eli jotakuinkin niin, että ruumiin nesteet ja rasvat on korvattu nestemäisellä muovilla, joka sitten kovettuu muotoonsa. Ruumis lakkaa hajoamasta. Jos olet jostakin syystä miettinyt, miltä eläimet näyttävät sisäpuolelta, nyt on aika ottaa selvää!

Poroilla oli ihan mahtava vauhti päällä!

Karhussa minua viehättävät sen valtavat rintalihakset. Se on myös ihmismiehissä minua eniten miellyttävä fyysinen piirre (ei hätää kulta, rakastan sinua niiden puuttumisesta huolimatta!).

Lehmistä olen aina pitänyt aivan hirveästi! Niillä on ihanan lempeät silmät. Ne, jotka tuntevat minut pidemmältä matkalta, tietävät, että piirrän aina lehmiä. Se edesmennyt sarjakuvanikin kuvasi lehmää - tai no sonnia... Nyt voin opetella piirtämään anatomisesti oikeaoppisen lehmän!

"Kirahhi" oli taaperon suosikki
Hui!

Näyttelyssä oli myös plastinoitu ihminen, mutta häntä ei saanut kuvata. Hänelle ilmeisesti suodaan hautarauha. Ostin varmuuden vuoksi tiedekeskuksen kaupasta kirjan aiemmasta ihmisnäyttelystä. Kirjassa näkyy paljon plastinoituja ruumiita eri asennoissa. Sen avulla voin sitten kotona harjoitella piirtämistä...

Esillä oli kokonaisten ruumiiden lisäksi myös sisäelimiä:

...ja luurankoja:

Hassua, miten lapset lähes poikkeuksetta tullessaan hepan luokse huusivat: "dinosaurus!" Meidän 3v. ei kuitenkaan hämääntynyt...

Minä huomasin olevani näyttelystä aivan pähkinöinä! Ja niin oli taaperokin. Ensimmäinen kierros tehtiin kameran kanssa, välillä katsottiin rottakoripalloa, syötiin ja käytiin planetaariossa katsomassa Panda-elokuva. Toisella kierroksella kuljettiin kynän ja piirustuslehtiön kanssa luonnostelemassa kiinnostavimpia eläimiä. Sitten kierrettiin Heurekan perusnäyttelyä ja palattiin vielä kolmannen kerran eläinten pariin, sillä taapero ei halunnut poistua Heurakasta pääsemättä vielä kerran kierrokselle.

Tämä päivitys pakkautui jo niin täyteen kuvia, että kirjoittelen tälle piakkoin jatkoa... Sillä haluattehan te varmaan kuulla, millaisia faktoja me opimme eläimistä, nähdä mun ja taaperon luonnokset eläimistä ja tietää, mitä lähti kotiinviemisiksi Heurekan kaupasta! Stay tuned! Se kannattaa tsekata!

Mutta kerronpa vaan, että Heurekasta poistui tyytyväinen duo!

Hetken harkitsin tämän touhun kieltämistä, sitten päätin tarttua sen sijaan kameraan!

Peruuta muut suunnitelmat! Tänä viikonloppuna Heurekaan!!!

xoxo,

minä