MM-kisastudion napostelumenu

Vuoden lihottavin aika. Jääkiekon MM-kisat. Koska mikä onkaan ihanampaa, kuin katsoa jääkiekkoa, juoda olutta ja mutustaa jotain hyvää?

Tässä meidän avausmatsin napostelumenu parin ohjeen kanssa höystettynä. Kokosin purtavat dippausteeman ympärille. Vaikka dippaaminen kyllä toimii äärimmäisen huonosti, jos kaikki eivät mahdu istumaan lähelle sohvapöytää... niin kuin jos kutsut kaveriporukan katsomaan matsia.

  • Perunalastuja
  • Valkosipulidippiä
  • Viinirypäleitä
  • Cheddar-juustoa
  • Lehtikaalisipsejä (ohje alla)
  • Lihapullia, ketsuppia ja sinappia
  • Tonnikalapullia (ohje alla)
  • Srirachamajoneesia (ohje alla)

Tonnikalapullat

Ainekset:

  • 2-3 kananmunaa
  • 2 purkkia tonnikalaa öljyssä
  • 2 desiä juustoraastetta (muuttelemalla juustoa, saat vaihtelua pullien makuun)
  • 1 desi korppujauhoa
  • suolaa ja muita mausteita maun mukaan (minä laitan lähes aina sitruunapippuria, koska oletan, että se voisi sopia tonnikalan kanssa... vaikka mistäpä minä mitään tiedän, minä olen kasvissyöjä)

Tee näin:

  • Vatkaa munat kevyesti.
  • Valuta tonnikaloista öljy pois ja lisää ne ja kaikki muut ainesosat munien sekaan.
  • Sekoita ja muotoile pulliksi.
  • Paista öljyssä pannulla, pullia välillä käännellen, kunnes ne ovat ruskeita kaikilta puolilta.

Vaikka itse en voisi kuvitellakaan syöväni jotain, mikä haisee kissanruoalta, niin tonnikalapullat käyvät kavereiden keskuudessa yllättävän hyvin kaupaksi!

Täällä kirjoittelin siitä, mihin kaikkeen Karhupurkkia voi käyttää. Tarjoiluastian voi lisätä listaan:

Srirachamajoneesi

Ainekset:

  • 1 dl majoneesiä
  • 1 rkl Sriracha-kastiketta
  • 1 tl soijakastiketta

Tee näin:

  • sekoita kaikki ainekset keskenään
  • keep it fresh, eli laita jääkaappiin ja kansi päälle (säilömiseen sopii tosi hyvin vaikka tällainen Riviera Maison-astia...)

En tiedä, sopiiko srirachamajonnesi tonnikalapullien ja lihapullien kanssa. Mutta ainakin se on perhanan hyvää. Ei tosin karppia. Se ruokalusikallinen Srirachaa, joka tuohon majoneesiin menee, on nimittäin lähes pelkkää sokeria.

Lehtikaalisipsit:

Ainekset:

  • pussi lehtikaalia (sen ruukussa kasvavan lehtikaalin voit unohtaa, siitä ei tule kuin paha mieli)
  • 1 sitruunan mehu
  • loraus öljyä
  • suolaa ja muita mausteita (tykkään chilistä, joten laitoin chipotlea)

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
  • Poista lehtikaaleista ruoto. Koita pitää palaset mahdollisimman isoina, sillä ne kutistuvat uunissa. On kivempi dipata kookkaampia lastuja, etteivät sormet kastu!
  • Sekoita kulhossa lehtikaalit, sitruunan mehu ja öljy, niin että kaikki kaalit kostuvat.
  • Minä heitin mausteet tässä vaiheessa sekaan mutta todennäköisesti ne levittyvät tasaisemmin, jos levität ensin lehtikaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottelet mausteet niiden päälle
  • Paista puoli tuntia.

Lehtikaalisipsit ovat minun sipsinkorvikkeeni, kun karppaan. Briteissä näitä sipsejä sai pussissa kaupasta. Mun mukavuudenhalulleni se sopisi täydellisesti täälläkin!

Lihapullia kaikki osaavat tehdä, joten niiden ohjetta en jaa. Tein kilon jauhelihasta, että varmasti riittää...

Aika nihkeästi alkoivat kisat, mutta ei se kyllä eväistä ollut kiinni!

Huomenna taas kannustetaan!

xoxo,

minä