Murtuneet myytit laivamatkailusta

Ahvenanmaan reissua varten varasimme Viikkarilta matkat Turusta Maarianhaminaan ja takaisin. Minä olen viime vuosina suosinut Siljaa, koska mulla on ollut olettamus siitä, että siellä on asiat paremmin. Käsi pystyyn, olin väärässä! Ihan yhtä hienoa oli matkata Viking Linella!

Hyttiä emme ottaneet, vaan päätimme viihtyä muksun ehdoilla matka-ajan laivan kansilla. Ensimmäinen ennakkoluuloni liittyi Viikkarin lapsille tarjoamaan ohjelmaan. Muistikuvani oli, että leikkihuone on ahdas ja ahdistava. Mitä vielä! Lapsille oli kokonainen kansi puuhahuoneita ja nuorille omat tilansa ja toisaalla isompi pallomerikin. Oli pallomerta ja palikkahuonetta, mahdollisuus hohtominigolfiin, piirustushuone ja vaikka mitä. Ville viikinki kävi tervehtimässä ja halailemassa lapsia.

Iskä auttaa ponihyppelyssä...

Se missä Siljan leikkihuoneet vievät kuitenkin ehkä voiton, on se, että siellä on vanhemmille istuskelutilaa.

Juuri ennen laivan saapumista Ahvenanmaalle osallistuimme vielä kalasuunnistukseen, jossa piti etsiä kalojen kuvia eri kansilta. Minä kun olen aivan superkilpailuhenkinen tuskastuin naperon hieman hitaaseen vauhtiin. Olisin halunnut juosta hiki päässä etsimässä kaikki kalat, mutta napero oli jo aika väsynyt kaikesta riehumisesta. Kaipa häneenkin on hitunen voitonhalua tarttunut, kun alkoi raukka itkemään, kun emme voittaneet suunnistusta. Sentään kaikki osallistujat saivat lakupatukan lohdutukseksi.

Toinen myyttini laivamatkailuun liittyen on se, että olen kuvitellut, ettei kasvissyöjän kannata maksaa buffetin hintaa, koska vaihtoehdot ovat todella vähissä. Varsinkaan, jos on raskaana, eikä edes voi juoda kaljaa koko rahan edestä. Palasimme manner-Suomeen Viking Gracella ja voi pojat! Johan riitti kasvissyöjälle valikoimaa myös lämpimissä ruoissa! En ole koskaan ollut näin huumassa laivan buffetissa, varsinkin kun kaikki maistuikin hyvältä! (Hups, karppaus unohtui!)

Huomasin, että vegaaneille oli ihan oma jälkiruokapöytänsäkin. Oltaisiin saatu meidän teinikin siis ruokittua, vaikka sillä on vielä enemmän rajoitteita, kuin minulla! Minä puolestani nautin kaikesta kermaisesta ja ihanasta, kun kerrankin sai herkutella laskematta hiilareita.

Pitihän sitä laivalla ollessa käydä myös tax freessä shoppailemassa. Isäntä osti mulle tuliaisiksi ehkä hienoimman vodkapullon ikinä.

Kivaa oli laivalla - mutta maissa sitä vasta hauskaa olikin! Pysykäähän kuulolla, niin kerron meidän Ahvenanmaan reissusta!

 

xoxo,

minä