Muumimukitreffit Lappeenrannassa

Ihan huikeeta, minä olen unelmoinut iltapurjehdus-mukista jo pitkään. Ja nyt sitten satuin bongaamaan ilmoituksen, jossa haluttiin vaihtaa kyseinen muki Muumin päivä-mukiin. Minä tartuin kärppänä tilaisuuteen... vaikka se tarkoitti ajomatkaa Lappeenrantaan.

Tämä ihanuus on nyt minun <3

Mukinvaihto suoritettiin heti kärkeen Viipurinportin ABC:llä. Sen jälkeen lähdettiin naperon kanssa hummailemaan. Kyselin ihanilta bloggaajakollegoiltani, missä Lappeenrannassa kannattaa käydä ja kaikki suosittelivat Satamatie 6:ta  Olihan se siis käytävä tarkistamassa!

Matkalla sinne ratsasimme hiekkalinnan. Ehdittiin paikalle, kun se oli vielä pystyssä!

Heti Satamatie 6:n pihaan päästessä tiesin, että viihtyisin. Vastassa oli ihana kukkakärry ja punatiiltä. Sisätilat viehättivät eriparisuudella, viherkasveilla ja kierrätyskalusteilla. Kakut vitriinissäkin näyttivät herkullisilta. Mutta koska vielä tässä kohtaa pidin tarkasti kiinni ruokavaliostani en sortunut. Join vain kylmän kahvin, koska let's face it, tässä on vara kaunistua!

Tarjolla olisi ollut myös vegaanista kakkua. Harmi siis, ettei teini ollut mukana! Napero valitsi korvapuustin, mikä minusta tietysti oli tylsä valinta, mutta naperolle suurta herkkua.

Olimme matkassa siskoni autolla, kun oma Biimeri lahosi osissa kotipihassa. Halusin hankkia jotain Lappeenrannan tuliaisia siskolle kiitokseksi auton lainasta. Minulle vinkattiin, että Satamatie 6 olisi siihenkin sopiva paikka. Ja toden totta! Löysin mielestäni täydellisen tuliaisen: Musta kahvi. Koska siskon poikaystävä kysyy aina ensimmäisenä kahvia meille tullessaan, ja koska he ovat molemmat rock-henkisiä ihmisiä.

Ja olihan siellä ihasteltavaa minullekin. Ostin pari kahvisäkkiä, sillä olen haaveillut ompelevani sellaisista säkkituolit yläkertaan. Mutta kun kassalla huomasin kasvattaneeni juutinväriset rintakarvat, taisin luopua siitä ideasta. Onneksi paikalta löytyi myös vaihtoehtoinen sisustusidea säkeille... Ehkä niistä ei kukkaistutuksissa irtoa niin paljon karvaa!

Koska olin onnistunut vastustamaan leivosten kiusausta, mulla alkoi olla jo kiljuva nälkä. Niinpä siirryimme viereiseen rakennukseen, ravintola Wanhaan Makasiiniin.

Nyt on pakko sanoa, että en ole missään syönyt niin hyvän makuista annosta, kuin savustettu palsternakka, jonka tilasin! Härre Gud! Suosittelen todellakin (vaikka kaikkien noiden juuresten ansiosta päivän hiilarit taisivat sittenkin paukkua yli)!

Magical!

Siitä kiipesimme linnoitukselle ja vierailimme museossakin, kun mulla sattuu olemaan se Museokortti.

Napero nauttii aina, kun on tykkejä!
#selfie?

Tämän jälkeen pyörähdimme vielä Vilma's Second Hand-kirpparilla. Se ei ehkä ollut ihan sen tyyppinen kirppis, jolla minä viihdyn, kun sisustustavaraa ja huonekaluja ei juurikaan ollut. Mutta yllättävän monessa pöydässä oli siistejä vauvanvaatteita, joten yllätin itseni ostamalla 60 eurolla vaatteita pikku-ukolle. Kirpparilla ollessa hieman tuskainen sisko soitteli jo ikävöiden autoaan. "Juu me ollaan just tulossa!"

Olisihan tuolla saanut vierähtämään pidemmänkin tovin... no seuraavalla kerralla sitten!

xoxo,

minä

 

PS. Päivitin myös muumimukichecklistin, nyt kun sain uuden mukin (ja sieltä taisi puuttua 6 muutakin...)