Naperon kaa: Hämeen linna

Ei, tällä kertaa en kirjoittanut otsikkoa väärin. (Muistatteko sen nolon postauksen, jonka otsikossa Lappeenranta oli kirjoitettu yhdellä e:llä?) Kävin Hämeen linnassa, Hämeenlinnassa. Se linna ei ole yhdyssana, kaupunki on.

Olimme naperon kanssa marras-joulukuun vaihteessa Parolassa joulumarkkinoilla ja samalla reissulla ajattelin vihdoin päästä tutustumaan linnaan. Olen seisonut useamman kerran linnan pihassa, kun se on syystä tai toisesta ollut suljettu. Lapsuudesta muistan, miten ukin ja mummon kanssa olimme menossa linnaan mutta taisimmekin päätyä asemuseoon. Muistan linnan edessä seisoneet panssarivaunut ja sen, että museokaupasta sain Alf-karkkia. Alf, tuo karvainen maahanmuuttaja, oli tuolloin suuri sankarini.

Otimme nyt yhteislipun Militaria-museoon ja linnaan. Suosittelen sitä ehdottomasti... mutta suosittelen myös huomioimaan, että noiden kahden museon läpikäymiseen menee koko päivä. Saatiin vetää museot vähän juosten läpi, että ehdittiin kiertää molemmat! Toinen juttu, mitä suosittelen: unohda korkokengät! Hämeen linnassa on mukulakiveä sun muuta vaikeakulkuista maastoa. Erehdyin laittamaan (tukevat) korkkarit jalkaan ja mun päkiät olivat päivän päätteeksi niin kipeät, että ajoin takaisin Kotkaan sukkasiltani. Auts.

Meidän napero on kehittänyt oman laulun nimeltään "Kaunis tyttö" ja sen sanat menevät näin: "Toisten lasten äideillä on korkokengät, toisten lasten äidit on prinsessoja". Sen kerran, kun erehdyn laittamaan korkkarit, käy näin! Ihan sama, en halunnutkaan olla prinsessa...

Tykkään sellaisista museoista, joissa saa tehdä jotain. Hämeen linna tarjosi tekemistä. Ammuttiin piilikolla, pukeuduttiin haarniskaan, muksu sai ratsastaa puuhevosella...

3-vuotiaan ottama kuva!

Löysimme linnasta myös päiväunihuoneen. Sen verran aikaisin oltiin lähdetty Kotkasta liikkeelle, että itsellekin olisivat nokoset maistuneet. Jos ei siis olisi ollut kiire ehtiä vielä Militaria-museoon...

 

Napero innostui linnan salakäytävistä ja niistä puhuttiin vielä pitkään.

Salakäytävä!

Linnassa oli meneillään Pyhät ja Pakanat-näyttely. Siis keskiaikaisia puuveistoksia pyhimyksistä - ja uudempia taideteoksia pakanoista. Sitä vaan mietin, että miksi kaikki pakanajutut keskittyivät valtavan kokoisiin meloihin? Eihän kikkelin käyttö ole kristinuskossakaan kielletty!

Pyhä...
vs. pakana
Keskelle pihaa oli rakennettu pakanakirkko

Ollapa tällainen linna, jota lähteä sisustamaan! Sisustusbloggaajan unelma! <3

Katselin tässä juuri Hämeen linnan nettisivuja ja mietin, että keväälläkin olisi kivoja tapahtumia tiedossa... Pääsiäismarkkinat tai pakopeli linnassa... täytynee tehdä uusi visiitti Hämeenlinnaan - ja Hämeen linnaan! Mutta vahva suositus tälle lasten kanssa reissatessa! ... ja varsinkin yhdistelmänä Militaria-museon kanssa!

Parasta matkaseuraa!
Päivän väri?

Palaillaan siihen Militaria-museoon sitten myöhemmin...

xoxo,

minä