Pääsiäisen jätskikakku

Jätskikakun voi tehdä tietysti mistä jätskeistä vaan, mutta tässä ehdotuksena mun käyttämät aineet...

Pohja:

  • n.12 Oreo-keksiä
  • 50g voita

Alin jäätelökerros:

  • 1 litra minttujäätelöä
  • Pätkiksiä murskattuna oman maun mukaan

Keskimmäinen jätskikerros:

  • 1 litra vaniljajäätelöä
  • tippa Wiltonin Sky blue (Celeste) pastaväriä
  • Oreoita muruina maun mukaan
  • mantelirouhetta

Ylimmäinen jätskikerros:

  • 1 litra nougatjätskiä

Koristeet:

  • Puoli levyä tummaa suklaata
  • pätkismurua
  • Valio Viola Kinuski-tuorejuustoa
  • 1rkl voita
  • 7dl tomusokeria

Teepä näin:

  1. Aloita tekemällä koristeet. Tee munat tämän ohjeen mukaan mutta korvaa vadelmatuorejuusto kinuskilla. Älä värjää munia. Huomaa, että ohjeella munia tulee n. sata riippuen siitä, minkä kokoisia munia teet. Minä tein nyt vähän isompia, joten niitä tuli n. 40. Jos et tarvitse munia enempää, voit pienentää ohjetta. Tai ostaa irtokarkkitiskistä niitä valmiita pilkullisia pikkumunia...
  2. Sulata suklaa mukissa mikron sulatusasetuksilla. Laita suklaasula pakastepussiin, leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota leivinpaperin päälle linnun pesä. Nätimmän pesän saat, jos keität nuudeleita, uitat ne suklaasulassa ja asettelet pesän muotoon. En kuitenkaan ollut varma, sopivatko nuudelit ja jäätelö yhteen, joten tässä on ihan pelkkää suklaata...
  3. Anna pesän jähmettyä hetki huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin.
  4. Murenna pohjan oreot ja sulata voi. Yhdistä keksimurut ja voisula ja lusikoi ne tasaiseksi pohjaksi 14-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
  5. Nosta minttujätski sulamaan. Jos sinulla on kolme samankokoista irtopohjavuokaa, voit ottaa kaikki jätskit huoneenlämpöön samaan aikaan. Minä kikkailin yhdellä vuoalla.
  6. Kun minttujätski on sen verran pehmennyt, että sitä voi käsitellä sähkövatkaimella, kaada se kulhoon. Lisää joukkoon murennettuja pätkiksiä ja surraa sähkövatkaimella sekaisin.
  7. Lusikoi jäätelö Oreo-pohjan päälle tasaisesti, niin että reunat ovat yhtä korkealla, kuin keskusta. Laita vuoka pakastimeen ja odota, että jäätelö on uudestaan jähmettynyt. (Miten se meni? Sulanutta tuotetta ei saa uudelleen pakastaa...)
  8. Irrota jäätelö vuoasta. Koska en tajunnut voidella vuokaa, avitin irtoamista hieman veitsellä.
  9. Laita kakku lautasella takaisin pakastimeen ja ota sulamaan vaniljajätski. Kun jätski on pehmennyt, sekoita se, oreomurut, mantelirouhe ja tippa sinistä pastaväriä sekaisin sähkövatkaimella.
  10. Lusikoi puhdistettuun irtopohjavuokaan tasaisesti. Pakasta.
  11. Irrota jähmettynyt jätski vuoasta ja aseta minttukerroksen päälle pakastimeen. Ota nougatjätski pehmenemään.
  12. Surraa jätski sähkövatkaimella. Lusikoi tasaisesti vuokaan, pakasta, irroita ja aseta päällimmäiseksi.
  13. Koristele kakku suklaapesällä, munilla ja pätkisrouheella.
  14. Tarjoile!

Hyvää Pääsiäistä!

xoxo,

minä