Pääsiäisen söpöin lisuke: punakaalimuussi

Meille karppajille perunamuusi on nou-nou. Niinpä pitää käyttää vähän luovuutta keksiessään korvaavia tuotteita. Sellerimuusiin olen tutustunut jo aikoja sitten, mutta nyt karppausryhmät täyttyvät erilaisista kaalimuusseista. Mulla sattui olemaan hieman punakaalia jääkaapissa, joten päätin kokeilla, millaista muussia siitä saa! Erinomaisen onnistunut kokeilu, niin maun kuin ulkonäönkin puolesta!

Punakaalimuussi (n.4 annosta):

  • Puolikas keskikokoisesta punakaalista
  • Reilusti voita (ainakin 100g)
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  1. Pilko kaali sellaisiin paloihin, että se mahtuu kattilaan. Laita kattilaan reilusti vettä ja keitä kaalia, kunnes se tuntuu haarukalla pistettäessä pehmeältä.
  2. Kaada koko keitinvesi pois.
  3. Laita kattilaan reilusti voita. Ja siis ihan oikeaa voita eikä mitään voin tapaista lisäainevalmistetta... Raasta päälle pippureita.
  4. Survo muussiksi sauvasekoittimella.
  5. Käytä perunamuusin tapaan.

Mun mielestä kaalista tulee paljon maukkaampaa muusia, kuin perunasta. Voisin syödä kaalimuussia vaikka joka päivä! (Tosin kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivillehän kaalit ovat pahasta, möh!) Punakaalimuussista tulee hempeän violettia ja sillä saa helposti lisättyä annokseen väriä. Napero maistoi ja sanoi: "Ihan tosi hyvää, mutta en halua enempää!" Mikä taisi olla kohteliaasti ilmaistu, ettei kaalimuusi kutkutellut hänen makuhermojaan millään positiivisella tavalla. Mutta eiköhän se ole totuttelukysymys! Luulisi, että tuollainen "prinsessamuussi" maistuisi pienille neitosille jo ihan värinsä takia! :D

Erityisen hienosti muussi istui noille Arabian Illusia-lautasille, joiden värejä muussi toistaa! Onko se muuten muusi vai muussi? Sitä näkee kirjoitettuna molemmilla tavoilla, olen hämmentynyt... ja se näkyy tässä postauksessa!

xoxo,

minä