Parasta, mitä grillistä saa! <3

Eilen oli kesä! (Tänään näköjään taas ei...) Piha on tullut esiin lumen alta... paljastaen kaikki lehdet, roskat ja lasten lelut, jotka jäivät sen alle talven tullessa. Uff... Mutta aurinko paistoi ja koko saari tuntui heränneen talviunesta, joka puolelta tuli grilliruoan tuoksua. Minä aloin jo perjantaina vinkumaan, että koska grillataan. No eilen sitten isäntä asettui grillipihtien varteen!

Esittelen teille mun ihan lemppari-grillattavani. Itsehän siis olen kasvissyöjä ja välillä iskee pieni makkarakateus... mutta ei oikeastaan enää tämän herkun löytämisen jälkeen. Moni vannoutunut lihansyöjäkin on joutunut myöntämään, että tämä on ollut parasta, mitä grillibileissä on ollut tarjolla!

Ohjeen löytämisestä saan kiittää mun isiä. En tiedä, mistä hän alkuperäisen ohjeen löysi mutta ihan parasta, että löysi! <3 Tämä on hieman työläämpi grillattava, kuin perusmakkara, mutta on taatusti vaivan arvoinen! Eikä hiilareistakaan tarvitse huolehtia!

Grillatut munakoisot

Tarvikkeet:

  • munakoiso
  • paketti Halloumi-juustoa
  • muutama iso tomaatti
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • 1 yksikyntinen valkosipuli (tai vastaava määrä valkosipulin kynsiä)
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa

Ohje:

  • Aloita esivalmistelut hyvissä ajoin. Laita kulhoon reilusti oliiviöljyä (pihinä lantrasin öljyä vähän vedellä...) Puhutaan siis muutamasta desistä munakoison koosta riippuen. Purista öljyvesiseoksen sekaan valkosipuli. Raasta sekaan pippuria ja lisää hieman suolaa.
  • Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Liian paksut siivut jäävät helposti kitkeriksi - ja sitä me ei haluta! Aseta munakoisoviipaleet öljykulhoon. Kääntele niin, että kaikki viipaleet imevät öljyä sisäänsä. Jätä lillumaan öljyyn mielellään ainakin puoleksi tunneksi.
  • Viipaloi tomaatit ja halloumi.
  • Laita grilli tulille. Ota lähettyville munakoisot, halloumit, tomaatit ja basilikanippu.
  • Aloita grillaamalla munakoisoja molemmilta puolilta, kunnes ne saavat ruskeaa väriä pintaansa. Aligrillattu munakoiso ei ole hyvää, joten malttia!
  • Laita sen jälkeen toiseen päähän munakoisoviipaletta tomaattiviipale, halloumiviipale ja pari lehteä basilikaa. Taita munakoison toinen pää "kanneksi" nipulle. (Ks. kuva)  Jos torni ei pysy kasassa, voit nitoa sen kiinni cocktailtikulla. (Turhaa hifistelyä, terv. meidän isäntä)
  • Kun halloumi alkaa rusehtaa reunoilta, herkku on valmis syötäväksi. (Kuvan munakoisoissa halloumi olisi saanut olla kypsempää...)

Ja ei kun syömään! Kunpa kesä toisi mukanaan paaljon grillauskelejä!

Kahtokaahan, kun isäntä taiteellisena ihmisenä koristeli makkaratkin!

Grillaillaan!

xoxo,

minä