Parolan panssarimuseo

Kirjoittelin aiemmin meidän Hämeenlinnan reissusta. Koska olen verrattain kaavoihin kangistunut, niin täytyi käydä siinä toisessakin kohteessa Metsänkylän Navetan lisäksi, jossa kolmen vuoden takaisella reissulla piipahdettiin. Siis Parolan panssarimuseossa. Kolme vuotta sitten oltiin ilman isäntää liikkeellä, hän oli kahden viikon Lapin leirillä silloin. Me käytiin tutustumassa puolustusvoimien historiaan tyttöjen kesken ja läheteltin kuvia isännälle. Sanoi mun näyttävän kuvissa syötävän hyvälle. Epäilin sen johtuvan siitä, ettei se ollut nähnyt naista kahteen viikkoon...

3 vuotta vanhaa matskua

Nyt oltiin siis koko perhe reissussa, eli meillä oli asiantuntija oppaanamme panssarivaunujen maailmaan. Tästä introna aiheeseen taaperon video:

Minä olen aina pitänyt panssarivaunuista. Ensimmäiseltä Narvikin reissulta pentuna muistan mummon ja ukin vieneen minut asemuseoon ja se oli mahtavaa. Parolassa panssarivaunuja on aika lailla enemmän... sekä sisällä halleissa, että ulkona. Ihmeteltävää riittää siis koko rahan edestä!

Taaperolle mieluisinta oli päästä joihinkin panssarivaunuhin sisälle, se oli aivan tohkeissaan vielä seuraavan viikon ja kertoi kaikille, miten pääsi panssarivaunun sisään.

"Hei, hei! Minä lähden nyt tarhaan! Tää vie minut sinne."

Minä puolestani nautin erilaisista numeroista ja teksteistä panssarivaunujen kyljissä... olenhan kertonut, että pidän numeroita ja kirjaimia äärimmäisen kauniina??? Lisäksi rakastan sitä, miten metalli vanhenee...

Isäntä osasi varmaan katsoa panssarivaunuja sun muita paljon teknisemmästä vinkkelistä. Minusta joistakin tuli mieleen Indiana Jones-elokuvat...

Minä löysin Jeesuksen ja olin onnellinen! :D

Jotain hassua museossa tapahtui, sillä teini, joka ei koskaan suostu valokuviin (paitsi kun isänsä ottaa), oli yht'äkkiä bombaamassa joka kuvaa. Jos se ei ole taustalla sekoilemassa, sen joku raaja tai sierain eksyi linssin eteen.

Mitä noi apinat tekee?

Ehkä eriskummallisin juttu museossa oli panssarijuna. Sitä minä vaan, että eikö se ole vähän epäkätevää, että voit ampua vain asioita, jotka ovat radan varressa...???

Kaikenkaikkiaan Parolan panssarimuseo taisi olla koko perhettä kiinnostava käyntikohde...

Peace!
"Äiti, tääl on rikkinäinen panssarivaunu!"

Isäntä kävi vielä ostamassa taaperolle vedettävän panssarivaunun muistoksi - ja mulle supercoolin terottimen, niin että voin hyvillä mielin aloittaa opiskelun syksyllä.

Paikalta poistui siis onnellinen perhe!

Rauhallista juhannusta!

xoxo,

minä