Prinsessaleikkejä Turun linnassa

Käytiin heilauttamassa mun museokorttia Turun linnassa...

Melkein heti linnakierroksen alussa pääsimme Eerik XIV:n vankilaan. Eerik on lempihenkilöni historiassa. Omistin teini-ikäni tiedon keräämiselle kaikista Vaasa-sukuisista hallitsijoista - heistä erityisesti Eerikille.

Tästä ikkunasta Eerik kuulemma katseli Kaarina Maununtytärtä, joka oli päästetty vapauteen...

Pian tämän jälkeen kierros keskeytyikin varmaan tunniksi. Innostuimme leikkimään rooliasuilla, emmekä meinanneet päästä pukuhuoneesta eteenpäin.

Piti olla linnanneitoja, mutta näytetään ihan Prinsessa Ruususen haltiakummeilta...
Jäätävä homma sonnustautua tuohon haarniskaan! Isännällä meni varmaan puoli tuntia mun pukemiseen!
"Yskisarviskilpi"
Tuhmuri

Ihan koko linnaa ei sitten ehdittykään kiertämään, kun sulkemisaika kummitteli edessä, mutta parhaamme teimme...

Ja miksikö yllä oleva kuva Turun linnan rakastavaisista on minulle merkittävä? No, silloin, kun kirjoitin ylioppilaaksi, reaalikokeesssa oli samainen kuva ja liitteenä kysymys siitä, mistä ko. kuva on ja mitä se kertoo omasta ajastaan. Koska sattumoisin olin Vaasa-suvun lumoissa, kirjoittelin pitkät pätkät siitä, miten Katariina Jagellonica oikeastaan toi renessanssin muuten takapajuiseen Pohjolaan. Meidän hissanmaikka sanoi, että "Enna kirjoitti tästä ehkä koko Suomen parhaan esseevastauksen". Score! Juuri muita mainittavia saavutuksia niistä kirjoituksista ei sitten jäänytkään...  E:tä ja M:ää, ei niillä kuuhun mennä.

Napero pääsi tarkastamaan hammun ja papan vihkikirkkoa linnassa. Teini-ikäinen minä olisi todennäköisesti ollut aivan pähkinöinä ideasta häistä linnassa! Minun rakkauselämäni suhde Turun linnaan on se, että mun ja ex-miehen kihlasormuksissa luki Juhana III:n ja Katariina Jagellonican sormusten tapaan "Nemo nisi mors" eli yksin kuolema. Kappas vaan, ei sitten kuitenkaan jaksettu odottaa, että kuolema meidät erottaisi, vaan lähdimme omille teillemme. Mutta jotain olen siilti Katarrina Jagellonicalta perinyt - nimittäin puumailun jalon taidon! Katarrina oli Juhanaansa peräti 11 vuotta vanhempi. Mulla on isäntään vain vaivaiset kuusi vuotta etua... :D

Meidän perhe löytää muumeja kaikkialta...

Talviterkuin!

xoxo,

minä