Punaisen maton paikka

Me ollaan tuon ukkelin kanssa katsottu yhdessä Suomen kauneinta kotia telkkarista. En oikeastaan tiedä miksi, tuollainen tyttöhömppä ei yleensä isäntää kiinnosta. Mutta siinä se on kiltisti vieressä istunut ja arvostellut mun kanssa muiden sisustuksia. Suomen kauneimmassa kodissahan asukkaat saavat valita lempipaikkansa kodissa ja merkitä sen punaisella matolla.

Yhden jakson jälkeen meillä käytiin tämä keskustelu. "Miä tiedän, mikä mun lempipaikka on... Onko sulla sama? Mihin siä laittaisit punaisen maton?" Että jos meidän rakkaustarina olisi vaikka niin tähtiin kirjoitettu, että meillä olisi sama matonpaikka. Ei ollut... "Sohvalle tietysti", isäntä vastasi. "Sohvalle? Miksi ihmeessä? Meillähän on ihan ruma ja rikkinäinen sohva..." "No en kai miä sitä sohvaa katsele siinä ollessani, vaan telkkaria!" kuului vastaus.

No minä kallistuin vähän toisenlaiseen valintaan. Minun lempipaikkani on keittiön ikkunan edessä. Missä voin keittää aamukahvin ja tarkkailla säätä ja ohikulkevia naapureita ikkunasta. (Vanhaa blogia lukeneet tämän tietävätkin jo... tämä on reposti uusilla kuvilla :D )

Lempipaikkani kotona
Tässä on vähän matkamuistojakin. Drinks-laatikko on Tallinnasta ja siinä oleilevat makusiirapit Saksasta. Ihana Liisa Ihmemaassa-muki matkasi mukanani Englannista...
Ikean kaapit olivat seinässä jo, kun muutimme tänne. En varmasti olisi itse niitä valinnut, mutta totuttauduttuani olen mieltynyt niihin. Kaapissa säilytetään kahvit, teet ja pikapuurot ja laatikoissa on paikat erilaisille kahvikapseleille.
Kaapin kylkeen kirjoitin piristysviestin itselleni ja varsinkin isännälle, joka on herättyään jopa vielä viehättävämpi, kuin minä... ei mikään aamuihminen siis!
Tuo Riviera Maisonin talopurkki, jossa säilytän itsetehtyjä näkkäreitä, ja Liisa ihmemaassa-muki ovat ihan lempiesineideni joukossa keittiössä!
Ja ovat ne taaperon rakkaat muumitkin edustettuna!
Vanha vaaka on kirppislöytö ja punnukset huutonetistä. Orkidea kokee kovia, kun unohdan yleensä kastella sen...
Härskinnäköisiksikin väitetyt sirottimet taitavat olla Jean d'Arc Livingin tuotantoa
Rakastan myös näitä Riviera Maisonin valaisimia hiililankalamppuineen. Niitä roikkuu keittiön ikkunan yllä tällä hetkellä kaksi mutta kolmannelle olisi tilaus...

Aamukahvin kanssa onkin sitten ihanaa bloggailla (se on taas se papin viikonloppu...). Ja on tuossa minun lempipaikassani sekin etu, että jos käännyn ympäri, näen isännän sellä omalla lempipaikallaan, sohvalla.

Missä sinun punainen mattosi olisi? Haastan muut bloggaajat esittelemään oman lempipaikkansa kotona!

xoxo,

minä