Shoppailututoriaali Porvooseen

Porvoo, tuo sisustusputiikkien luvattu maa... Kirjoittelin aiemmin omituisesta kokemuksestamme porvoolaisessa hotellissa ja Porvoon ruokapaikoista. Tässä jutussa tulee sitten paljon kuvia Porvoon ihanista pikkuputiikeista, joita Vanha Kaupunki on tulvillaan.

White vintage

Aloitetaan kierros itselleni ihan uudesta tuttavuudesta - White vintage-liikkeestä. Jo nimi kertoi, että tulisin viihtymään!

White vintage

Tällä hetkellä olen jotenkin todella rakastunut sinisen ja valkoisen yhdistelmään... vaikka kotona on enimmäkseen mustaa ja valkoista. Sinivalkoisuutta tämä liike tarjosi yllin kyllin.

White vintage

Äitini oli joskus aiemmin pyytänyt, että vinkkaisin, jos löytäisin jostain sisustusmatkoillani ranskalaisia siphon-pulloja. Putiikki Vanha Vantossa olin niihin joskus törmännyt, mutta sittemmin on pidellyt hiljaista. Täältähän niitä löytyi: 15,7€/kpl. Itse asiassa heti seuraavalla viikolla löysin niitä myös ihanasta ahvenanmaalaisputiikista - joskin siellä ne maksoivat 130€/kpl, tosin niissä oli sitten metalliverkkoa, sinistä lasia jne. Äidille lähti Porvoon tuliaisina yksi tällainen halpisversio.

White vintage
White vintage

Seuraavan kuvan näpsäisin, koska haluan ehdottomasti toteuttaa samankaltaisen asetelman kotona! Vanhoja kirjoja minulla on jo yli tarpeiden, enää tarvitaan kupu!

White vintage
White vintage

Pehtoorin perikunta

Seuraavana tutustutaan Pehtoorin perikunta- nimiseen liikkeeseen. Siellä on uskomaton kokoelma käytettyä vanhaa tavaraa. Ihailin niin monia juttuja - ja jotain kannoin kotiinkin, mutta kerron tuliaisita seuraavassa jutussa. Reissu myös sivisti minua, sillä minulla ei ollut aavistustakaan, mikä on pehtoori, vaikka olen sanan vanhoissa suomalaisissa elokuvissa kuullutkin.

Pehtori eli pehtoori (myös valttari) oli entisajan Suomessa suurella maatilalla tilanhoitaja tai maataloustyönjohtaja.

Pehtoorin perikunta
Pehtoorin perikunta

Erityisen ihastunut olin siihen, että tuossa liikkeessä oli vanhoja torvisoittimia. Jonain päivänä koristelen vielä kotini niillä! Kotiin lähti kuitenkin leluja ja merihenkistä sälää. Isäntä ihasteli aseesta ja armeijakypärästä rakennettua lattiavalaisinta.

Åtta

Åtta

Åtta-nimiseen liikkeeseen mun on ehdottomasti palattava hakemaan meidän pikku-ukolle oma sarvikuono!

Simolinin talo ja Sasu's playhouse

Simolinin talossa on useita eri liikkeitä, enkä ole aivan perillä, onko alakerran liikkeillä joku yhdistävä nimi. Yläkerrassa sijaitsee ihana huonekalu- ja sisustusliike Sasu's playhouse. Alakerrasta löysin lisää leluja, joita haluan pikku-ukolle.

Simolinin talo

DIY-vinkki Simolinin talon ikkunasta. Itse asiassa mulla on jo stanssit, joilla toteuttaa idea, mutta se on jäänyt vaiheeseen...

Simolinin talo
Sasu's playhouse

Tämän tyylisen valaisimen haluan meidän vierashuoneeseen:

Sasu's playhouse

Vanille Home

Porvoossa Riviera Maisonia myy Vanille Home. En tietenkään ostanut mitään, sillä se olisi tuntunut siltä, kuin olisin pettänyt kotoisaa sisustusliikettäni Karhulassa, PP's Decorea. Ihailla saa kuitenkin?

Vanille Home
Vanille Home

Palatakseni sinivalkoiseen sisustukseen, ihania nuo Greengaten astiat!

Vanille Home

Rantamakasiinit

Kirppislöytöjä ja käytettyä tavaraa voi löytää niistä ihanista pienistä punaisita ranta-aitoista. Olin ihan vähällä raahata kotiin ihanan neljän euron tuolin, mutta isäntä kielsi. Meillä on jo kuulemma riittävästi rikkinäisiä tuoleja. Höh. Mutta vannon, että haen vielä tämän miinanraivauspoijun... mitähän sillä sitten tekisi?

Vaihdetaanpa sitten katua Jokikadulta Välikadulle.

Riimikko

Välikadulla on ihana vanhan ajan lelukauppa. Minähän en juuri muovileluista perusta (Star Wars yms. figuureita ei lasketa!), vaan lapsille haluaisin ekologisempia leluja, puuta, metallia yms. En mitään sellaisia hetken muotileluja vaan sellaisia, jotka kestävät lapsenlapsillekin. Riimikko tarjoaa paljon sellaisia. Se on ollut pystyssä ainakin omasta lapsuudestani. Muistan, miten Kotka-Helsinki-bussi piti tauon Porvoossa, kun olin lapsi ja siinä tauolla kävimme äidin kanssa Riimikossa ostoksilla. Minulla on vieläkin niitä omia leluja, lähinnä nukketalon kalusteita, jäljellä.

Riimikko
Riimikko

Welmans

Ihania liikkeitä samaisen kadun varrelta löytyy enemmänkin. Vaikkapa keittiötarvikeliike Welmans.

Welmans
Welmans
Welmans

Welmans myy muun muassa Lampe Berger-tuotteita (Eikö ole tuttu? Lue tämä!) ja Bruka-designin astioita, joita rrrakastan! Isäntä tässä tarkastaa, joko meiltä löytyy kaikki hopeavalkoiset Bruka-designit:

Welmans

Doris & Duke

Doris & Duke on vähän kauempana muista esitellyistä liikkeistä, mutta sinne kannattaa suunnata, jos on kiinnostunut vintage- tai fiftarivaatteista ja popkulttuurisälästä. Me naureskelimme näille työpöytäkylteille ja mietimme, minkälaista sanomista tulisi, jos kumpikaan virittäisi sellaisen toimistonsa pöydälle.

Doris & Duke

Tästä tuli mieleen, että olen Toivelinnan neuvolassa usein ihmetellyt yhden terveydenhoitajan ovea, jossa lukee: "Herätä minut, kun työpäivä päättyy", vitsillähän se siinä varmaan on, mutta ei siitä kyllä tule vastaanotolle tulevalle sellainen olo, että terkkaria hänen asiansa liiemmin kiinnostaisi. Ehkä olen vain vanha ja huumorintajuton, mutta en kehtaisi tuollaista kylttiä "asiakkaiden" näkyville virittää...

Siihen päättyi muuten meidän shoppailukierroksemme Porvoossa. Jäikö jokin liike välistä, missä olisi ehdottomasti pitänyt käydä? Mitkä ovat sun lempiliikkeet Porvoossa? Ja mitäkö ostin kotiintuomisiksi? Pysy kuulolla, niin paljastan...

xoxo,

minä