The artist formerly known as "taapero"

Pahoittelut blogihiljaisuudesta. Joulukuu meni kuin unessa, eikä se ollut hyvä uni. Vaikka siellä välissä oli hienoja juttuja, niin kuin nuorimmaisen 4-vuotissynttärit. Yritän nyt päivittää "päiväkirjani" tältä osin ajan tasalle.

Nuori neitihän on kulkenut blogissa nimellä "taapero", nyt loppuu se! Eihän nelivuotiaita taaperoita ole olemassakaan! Tarkemmin ajateltuna tuon reippaan, taitavan ja oma-aloitteisen tyttösen kutsuminen taaperoksi kolmevuotiaanakin taisi olla henkistä väkivaltaa... Tästä eteenpäin tunnettakoon hänet nimellä napero. (Mulla on muuten joskus ollut blogi nimeltä "Enna ja napero", mutta silloin teini oli napero.)

Naperoahan siis on paiskattu syntymäpäivällä, joka osuu hyvin lähelle joulua. Laskettu aika olisi ollut jouluaattona, mutta sain itkettyä synnytyksen käynnistyksen jo ennen sitä. Yleensä juhlimme synttärit pois alta jo joulukuun alussa mutta nyt se ei onnistunut, kun isäntä vietti joulukuun alun puolustusvoimien tarjoilemalla leirillä metsässä.

Tässä kuvia synttäreiltä... valo ei oikein riittänyt kuvaamiseen, joten enemmän tai vähemmän heilahtaneita ja suttuisia ovat kaikki!

Minä olisin halunnut tehdä meidän muumifanille mörkökakun, mutta isäntä ehdotti ääneen yksisarvista - ja napero osti idean. Oli se sitten väsättävä sellainen. Tein sarven jätskitötteröstä, hiuksiksi kelpasi karkkiremmi.

Muissa tarjoilussa käytettiin sitten muumiteemaa. Näistä teen myöhemmin oman postauksensa.

Haisuli-voileipäkakku
Lisää haisuleita perunaleivoksissa
Hattivatti-suklaasormia

Kakkukynttilöiden puhaltaminen oli kokonaan oma tarinansa...

Sisko auttaa...

Lahjoista napero ei ollut alkuun laisinkaan kiinnostunut, ei halunnut ottaa niitä vastaan tai avata niitä. Jouluun mennessä ongelma oli jo korjaantunut.

Eno ja isosisko "joutuivat" kokoaamaan enon tuoman Lego-paketin naperon puolesta.

Isin koottavaksi jäivät tyttömäisemmät Legot...

Ihania vaatteita napero sai vinot pinot synttäri- ja joululahjaksi... pitää varmaan pitää teille muotinäytös. Prinsessamekot ja yksisarviset ("yskisarvinen") ovat naperon elämässä korkeilla sijoilla tällä hetkellä. Kun päästään päiväkodista kotiin, napero menee oma-aloitteisesti vaatekaapille ja vaihtaa mekon ylleen. Toisinaan useita kertoja päivässä.

"Onko tää mun lahja?"

Niin että meillä asuu nyt iso tyttö. Ihanista ihanin nelivuotias...

Mitäs teille kuuluu tänä vuonna?

xoxo,

minä

 

PS. Juttua naperon 3-vuotisjuhlista täällä ja viime vuoden muisteloita naperon vauva-ajasta täällä.