Tikkupullat

Ajattelin heti maastoleiriltä palattua, että tikkupullia ja vaahtokarkkeja pitäisi päästä paistamaan omien lasten kanssa. Takapihalla oli sen näköinen paikka, että siinä on ennenkin pidetty notskia, ja jonkun sodassa palaneen talon kivijalan päällä voisi istua ja säilyttää eväitä. (Saaren ja meidän tontin historiasta juttua täällä.)

Ongelmaksi muodostui vain se, että sopivaa ajankohtaa ei tuntunut löytyvän. Milloin oli isäntä leirillä, miloin tuli vettä kuin Esterin takaloosterista ja milloin oli vuorostaan metsäpalovaroitus päällä. Ennen riparille lähtöä ehdin kuitenkin järkkäämään pihakemut perheelle.

Kuka nyt sitten tykkää mistäkin...

Olisin voinut olla pihistelemättä ja hankkia kunnon polttopuita. Mutta sen sijaan päätin olla saita ja polttaa oman pihan risuja. Joistakin niistä tuli vähän ikävä sivumaku pulliin. Ensi kerraksi hankin kunnon polttiksia, lupaan!

Toi on toi mun ihana...
Makkaran - ei tikkupullan - kaveriksi!

Mutta sitten siihen tikkupullataikinan ohjeeseen...

Tikkupullat

3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta tai 1 tl kuivahiivaa
1/2 tl kardemumma
1 1/2 dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
2. Lisää maito.
3. Vuole tikku. Varaa paistopaikalle taikinan lisäksi vehnäjauhoja.
4. Ota taikinasta nokare ja pyöritä siitä jauhojen avulla pötkö. Kieritä pötkö löysästi tikun ympärille.
5. Paista pyörittämällä tikkua nuotion yllä (n. 15-20 min)
6. Irrota pulla tikusta, täytä hillolla ja syö!

Olipa kivaa viettää aikaa koko perheellä pihalla! Teinikin siis oli mukana, vaikkei kuviin suostunutkaan...

 

xoxo,

minä

 

PS. Jos joku ihmetteli, mihin olen kadonnut, olin riparilla. Huomenna menen leikkaukseen ja sitä seuraa 1-2 viikon sairasloma. Että olisiko siinä sitten aikaa bloggailla... vai olenkohan sitten niin kipeä, etten pysty? Jännittää...