Uusia vanhoja aarteita kodinhoitohuoneessa

Uskoisitteko, että minä en ole käynyt PP's Decoressa koulun alkamisen jälkeen? Loviisan Aitassa olen käynyt vain tuhlaamassa joululahjaksi saamani lahjakortin. En ole halunnut kiusata itseäni, kun aikuisopintorahasta ei ole laskujen ja kouluruoan jälkeen jäänyt penninhyrrää. Ehkä mieli suojelee minua, sillä se, mitä olen syksyn ja talven Riviera Maison-mallistoja netissä nähnyt, niin minusta niissä ei ole mitään must-have-juttuja ollutkaan. Isn't it ironic?

Nyt kesää kohden siellä alkaa taas olemaan kaikkea ihanaa ja merihenkistä. Että kun ensi kuussa saan taas oikean tilin, enköhän säntää sen kanssa PP's Decoreen!

Sen sijaan kirppareita olen kuluttanut senkin edestä - ja tehnyt mielestäni päheitä löytöjä! Muutama niistä on päätynyt kodinhoitohuoneeseen ja tässä jutussa esittelen niitä!

Perunakapan ja vanhan vaa'an löysin Centtilästä Kouvolasta. Hyökkäsin vaa'an kimppuun heti sen nähtyäni. Vieressäni seisoi nainen, joka sanoi: "Hyvä, ota se, ettei mun tarvi ottaa. mulla on kotona noita jo yhdeksän. Niihin tulee himo." Itselleni tämä oli vasta toinen. Joskin tämän jälkeen olen saanut setäni vaimolta kolmannen. Olen siis hyvää vauhtia matkalla hulluksi vaakanaiseksi! Isn't it ironic?

Kapasta päätin tehdä kukkapurkin. Vanhat apteekkipullot ovat tosi vanhoja kirppislöytöjä, enkä edes muista, mistä olen ne haalinut.

Nämä esineet asettelin paikkaan, jossa meillä taloon muuttaessa oli vaipanvaihtopiste. Mutta napero kasvoi taaperoksi ja naperoksi ja pesukoneen päällinen jäi ammottamaan tyhjyttään. Kun vihdoin löysin nämä esineet koristamaan tyhjää kohtaa, sainkin kohta tietää olevani raskaana. Eli pian tila täytyy muuttaa taas vaipanvaihtopisteeksi ja nämä tavarat täytyy uudelleensijoittaa. Isn't it ironic?

Pyykkikopan löysin yhdestä Riviera Maison Facebook-ryhmästä. Olen haaveillut RM-korista yläkertaankin. Tämä jäi kodinhoitohuoneeseen ja entinen RM-ihanuus muutti yläkertaan. Jos nyt lasten vaatteet päätyisivät pesukoppaan? (Toivossa on hyvä elää...)

Se mun toinen koppa maksoi pitkälti kolmatta sataa euroa. Tämän yksilön sain 40 eurolla. So what, jos sitä on koiranpentu haukkaissut alareunasta ja se on vähän vino! Se oli melkein ilmainen...ja hakumatkan päässä Taavetissa. Vaikka siinä kävi sitten niin onnellisesti, että korin edellinen omistaja oli sattumalta tulossa Kotkaan juuri sinä viikonloppuna ja sain sen käytännössä kotiin kannettuna! Tähdet kohdallaan!

Kopassa on erilliset pussit valkoisille ja värillisille pyykeille. Se helpottaa pyykinpesua, kun ei tarvitse myllätä koko pesukoppaa läpi etsien jotain valkoista (jotain valkoista). Tosin pusseihin mahtuu vain reilun koneellisen verran pyykkiä. Mutta tämä voi olla hyväkin juttu! Yleensä havahdun pesemään pyykkiä vasta, kun pyykit pursuavat ulos kopasta... nyt se hetki koittaa aikaisemmin.

Tuolla on noita mun muita vanhoja ja uudempia aarteita. Alanis Morissetten Isn't it ironic oli muuten yksi mun lempibiisejä yläasteella. Siksi mun silityspöytä on tuunattu tuosta RM:n silityslaudan päällisestä, parista Ikean Lack-tv-tasosta, pyöristä, jotta se on liikuteltava ja Ikean rottinkikoreista.

Vihdoin löysin myös halvalla vanhan silitysraudan koristeeksi laudan päällä olevalle hyllylle. Nuo tuppaavat aina maksamaan sen 14-15 euroa, mikä on ihan tyhmä hinta hyödyttömälle esineelle. Tämä maksoi 4 euroa (yhtään en muista mikä kirppis, mikä kaupunki...), joten sen nappasin mukaan. Isn't it ironic... tai siis eikö tuo rautainen ole?

Jos olet noista mun siivousainepurkeista kiinnostunut, niin niistä olen aiemmin kirjoitellut täällä.

Yksi "löytö" kodinhoitohuoneeseen, joka ei kylläkään liity kirppareihin, mutta josta olen onnellinen, on puupohjainen kissanhiekka. Meidän kanin häkki nimittäin sijaitsee kodarissa. Meillä on aiemmin ollut pesäpurua häkin pohjalla ja siitä lähtee aivan karmeasti pölyä, kaikki on keltaisen paksun pölyn peitossa. Paitsi kesäisin, kun kani asuu pihamökissään. Porvoossa yhdessä putiikissa oli pääsiäisen tienoilla pupuja näytillä ja niiden alla oli jonkin sortin pellettejä. Tutkiessani asiaa löysin puupohjaisen kissanhiekan, joka on pellettimäistä. Kani heittelee niitä edelleen ympäristöönsä mutta kun ne eivät pöllyä, niin niistä selviää imurilla, kun taas pölystä oli hankala päästä eroon, kun se kohosi kattoon saakka. Mullahan on siis aiemmin ollut kani, joka kävi hiekkalaatikolla - ja vain hiekkalaatikolla, se oli täysin sisäsiisti. Mutta kun lähetin mun mummon eläinkauppaan ostamaan kissanhiekkaa (tästä on siis yli kymmenen vuotta aikaa, en juoksuttaisi mummoa enää), mummo oli kertonut kauppiaalle, mihin tarkoitukseen hiekka tulee. Kauppias oli kieltäytynyt myymästä hiekkaa, koska kani syö omia ulosteitaan B-vitamiinin tarvetta tyydyttääkseen ja jos ulosteisiin tarttuu hiekkaa, se voi kuulemma tukkia kanin suoliston. Siihen loppui se kokeilu. Mutta tässä puupohjaisessa kissanhiekassa luki, että käy myös jyrsijöiden kuivikkeeksi. Hurraa!

Pitihän mun jotenkin kääntää tämäkin kakkajuttuihin, isn't it ironic?

xoxo,

minä