Uutta eloa yläkertaan K-Raudan sisustustuotteilla

Kun kuulet sanan rautakauppa, ajattelet ehkä ensimmäiseksi sieltä saatavia ruuveja, muttereita, työkaluja ja rakennustarvikkeita. Mutta oletko huomannur, että K-Raudassa on tosi kiva sisustuspuoli, josta saa kaikenlaista hienoa kotiin? Kannattaa siis lähteä ukon mukana K-Rautaan ostoksille! (Minä taidan meidän perheessä kyllä ostaa enemmän niitä raksatarvikkeitakin... tässä tapauksessa isäntä kannattaa ottaa lompakoksi mukaan)

Muistattekin ehkä, että löysin vähän aikaa sitten Kotkan K-Raudasta ihanan maitokannun? No nyt pistin vähän paremmaksi ja kotiutin käytännössä uuden sisustuksen yläkertaan! Kävin ihailemassa myös maaleja ja tapetteja. Kotkan liikkeen tapettiosasto on aivan mahtava, sieltä saa muun muassa tilattua Riviera Maisonin tapetteja! Tämä uudistus oli kuitenkin pikamallia, eli toteutin sen sisustustavaroilla, valaisimilla ja tekstiileillä. Katsellaan niitä tapetteja sitten vähän myöhemmin...

Nyt kun teini on muuttanut omilleen ja tulee kotiin vain viikonlopuiksi, minulla on vapaat kädet sisustaa - piti vain ensin löytää se huone kaiken roinan alta!

Teinin huone sai uuden maton. En yleensä ole suuri mattojen fani (itse asiassa taaperon liikennemattoa lukuun ottamatta niitä ei ollut talossamme tätä ennen yhtään). Ihastun kuitenkin hetki hetkeltä enemmän tähän harmaaruutuiseen Marokko-nukkamattoon. Siihen on ihana upottaa varpaat. Se on aivan superpehmeä ja lämmin. Syksyn kylmetessä sängystä noustessa on varmaan mukavampi laittaa jalat matolle, kuin kylmälle laminaatille. Ja kylmää tulee, onhan meillä sähkölämmitteinen omakotitalo ja lämpö maksaa! Sitä paitsi matto on tosi kaunis.

Teinin huone on ollut vähän sisustamattomassa tilassa, nyt sinne vihdoin saatiin verhotanko ja verhot. Tykkään noista Cellon Linoso-verhoista. Etupuolelta ne ovat pellavaverhot, mutta takapuoli on paksua pimennyskangasta. Nyt syksyllä se ei ole välttämätön ominaisuus, kun valoa ei muutenkaan saada kuin muutamaksi tunniksi, mutta kesällä se helpottaa nukkumista huomattavasti!

Teinin huoneesta on aiemmin puuttunut myös pyykkikori. Pyykit eivät ole löytäneet tietään alakerran pyykkikoppaan millään. Toivon, että ne nyt päätyvät koriin. Pyykit on helpompi kiikuttaa kodinhoitohuoneeseen korissa, kuin kerätä ne epämääräisistä röykkiöistä eri puolilta lattiaa...

Kattovalaisin ja pöytävalaisin löytyivät myös K-Raudasta.

Työpöydälle löytyi käteviä lokerikoita ja rasioita tärkeiden papereiden, kynien ja muun sälän säilyttämiseen.

Mun ehdoton lempiesine on kuitenkin tämä musta pömpeli, jonka minä tulkitsen jakkaraksi. Sitä taidetaan tosin myydä nimellä "pöytä kannella". Mutta juuri sen monikäyttöisyys tekeekin siitä niin mahtavan!

Meillä jakkara toimii pleikkarijakkarana. Sen päällä voi istua pelatessa ja sen sisään voi sulloa ohjaimet ja piuhat silloin, kun ei pelaa. Mutta yhtä hyvin sitä voisi pitää pyykkikoppana, paperiroskiksena tai säilöä sinne vaikka pehmolelut. Jos vuosirengaspuolen (johon minä olen ihastunut) haluaa piilottaa, kannen kääntöpuoli on jakkaran värinen.

Monta kuvaa jakkarasta... koska se on niin hieno. Myös taustan itämainen lyhty on K-Raudan sisustuspuolelta.

Isäntä puolestaan inspiroitui origamisarvikuonoista ja kasasi niistä tällaisen tilataideteoksen:

Heeeeeellllllp!

Idea oli niin hauska, että päätin pitää sen sisustuksessa. Pitäisi ehkä useammin kuunnella isännän ideoita... Vaikka mulla on kyllä sarvikuonotrauma. Ympäristöenglannin kurssilla lukiossa kysyttiin tuntsarissa sanaa sarvikuono. Minä tiesin kyllä, miten se lausutaan, mutta en kuollaksenikaan keksinyt, miten se kirjoitetaan. Paniikissa sinne paperiin oli jotain kirjoitettava, joten kirjoitin "Reino". Opettaja kettuili mulle siihen malliin, että hävettää vieläkin aina kun tapaamme... :D

"Rhino attack"

Löysin myös kivat puiset säilytyslaatikot, joihin pleikkapelit ja DVD:t istuvat hyvin.

Sitten raahasin kotiin myös jotain vähemmän hyödyllistä, ihan vaan huvin vuoksi... Koska kauneus kauneuden vuoksi on kiva lisä kotiin.

Shampanja-tarjotin ja lasikuutio
"I believe in chocolate for breakfast"-taulu ja tarjotin, jolta suklaata voi tarjoilla aamiaiseksi...

Nuo musta ja valkoinen metallirasia eivät ole pelkästään koristeeksi, vaan niihinhän voisi säilöä vaikka nuotit?

Siinä teinin huoneen uudistus. Huomasit kuitenkin ehkä, että kirjoitin otsikkoon "uutta eloa YLÄKERTAAN K-Raudan sisustustuotteilla"? Niinpä niin, taaperokin sai jotain... En malttanut olla nappaamatta mukaan Vili-lastenmattoa, kun sen värit istuivat tismalleen taaperon huoneen väreihin! Ja kun siinä vielä oli pesukarhu, joka on vähän niin kuin taaperon toteemieläin (se ja poro)...

Matto sai taaperolta lämpimän vastaanoton. Eräänä aamuna ensimmäinen lause, jonka taapero vinkaisi silmänsä avattuaan, oli: "Missä minun pesukarhomattoni on?" :) (Taapero rakastaa possessiivisuffiksin käyttöä, noin se puhuu!)

Tässä vielä K-Raudasta tulleet tuotteet hintoineen:

 1.  Marokko matto, 135x190cm, 120€
 2. Pyykkikori, M-koko, 12,95€
 3. Cello Falsetto riippuvalaisin, 54,90€
 4. Metallirasia, L-koko, 14,95
 5. Metallirasia, S-koko, 9,95
 6. Nina verhotanko,160-300cm, 29,50€
 7. Puinen säilytyslaatikko, 17,95€
 8. Puinen penaali, 8,95€
 9. Säilytyslaatikko liu'utettavalla kannella, 15,95€
 10. Cello Shampanja-tarjotin, 24,95€
 11. Talon mallinen tarjotin, L-koko, 9,95€
 12. Lehtiteline, 9,95€
 13. Vili lastenmatto, 120x170cm, 69,90€
 14. Lyhty, 10,95€
 15. Pöytä kannella, 79,95€
 16. Cello Linoso pimennysverho, 49,95€/kpl
 17. Sarvikuonot, S-koko 8,95€, L-koko 10,95€
 18. Taulu, 18,95€

Lisäksi pöytävalaisin (39,95€), paperiteline (8,95€) ja lasikuutiorasia (21,95€).

Mikä sun mielestä oli näistä onnistunein ostos? Käyhän kertomassa se Pappilablogin Facebook-sivulla ja voit voittaa omaksesi lasikuutiorasian, pyykkikopan ja isomman sarvikuonon!  (Voittaja noutaa palkintonsa Kotkan K-Raudasta, säännöt Facessa...)

Tässä alla kuulisin mielelläni kommentteja siitä, mitä mieltä olet teinin huoneen uudesta ilmeestä ylipäänsä?

 

xoxo,

minä

 

PS. Tämän jutun kuvat on ottanut teinin iskä, Janne Rantaruikka. Kaikki kunnia hänelle siitä, että sai huoneesta säädyllisiä kuvia, vaikka valaistus on tosi haastava. Mulle ja kännykkäkameralle liian haastava...