Värillä väliä? Välillä väriä...

Yhdellä kirppisreissulla löysimme isännän kanssa Kirpputori Karhulasta 15 euron vitriinin. Josta puuttuivat lasiovet eli käytännössä se ei enää ollut oikeastaan vitriini. Ajattelin, että kaluste olisi kiva tuunata, kun se oli noin halpakin. Mutta meillä alkaa olla tila loppu. Ehdimme autoon istumaan, kun harmittelin, ettei hyllylle ole tilaa. Siihen isäntä tokaisi: "Ellei sitten kenkähyllyksi eteiseen..."

No hitto! Nappasin isännän lompakosta tarvittavan määrän käteistä (ko. kirpparilla ei käy kortti) ja kiikutin vitriinin kassalle. Myyjä harmitteli, ettei kaapissa ollut enää laseja, olisi ollut hieno sillä tavalla. Minä en viitsinyt sanoa, mitä ajattelin. Minusta tämä oli sata kertaa parempi näin. Ja kunhan olisin valmis, kerrointa voisi vielä nostaa.

Olen viime aikoina hullaantunut kaappeihin, jotka ovat sisältä eri värisiä, kuin ulkoa. Yleensähän maalaan kaiken valkoiseksi, mutta nyt olin päättänyt kokeilla sinistä. Odotin, että pääsisin Tikkurilan värikartasta valitsemaan sopivaa sinistä, mutta isäntä halusi ehdottomasti ostaa mulle Clas Ohlsonin tummansinistä ulkomaalia. Näin hän selvisi yhdellä reissulla, kun kalustemaalit anyways ostettiin Clasulta.

Ensin tarkoitukseni oli maalata vain takaseinä siniseksi mutta muutin suunnitelmaa lennosta ja maalasin myös sisäreunat. Jälkikäteen harmittelen, etten maalannut myös hyllylevyä samalla värillä. Tämä sininen on vähän turhan tumma. Mutta ei missään nimessä ruma.

Minä olen surkea tekemään asetelmia. Tuskailin hyllyn päällisen kanssa. Tiesin, että haluan asetella vanhat lestit siihen. Yritin asetella niitä pitsiliinan kanssa hyllyn päälle mutta se ei näyttänyt oikein mitenkään päin hyvältä. Lopulta isäntä otti ohjat ja käski heivata pitsiliinan hiiteen. Syntyi asetelma Hobby Hallista(?) tilatun perunakapan, mun kirpparilta löytämän jenkkiläisen postilaatikon ja isännältä saadun lyhdyn kanssa.

Tuon rautalestin olen saanut setäni vaimolta. Hän pyysi laittamaan kuvan, kun keksin sille käyttötarkoituksen. Itsehän pidän sitä ihan vaan koristeena, mutta naperolla on ollut enemmän mielikuvitusta...

Laukkukoukku
Naulakko

Kun ostin postilaatikon, kuvittelin sen päätyvän mun työhuoneeseeni ja säilyttäväni maksamattomia laskuja sen sisässä. Isännän aivoissa se kääntyi kuitenkin eteiseen metallinkierrätysastiaksi. Isäntä voitti.

Iskin kenkähyllyn viereen sitten pahvinkeräyspussinkin. Pussi on ostettu Parolan aseman joulumarkkinoilta. Sinne aion tänä vuonnakin! Ihana tapahtuma. Ja Parolan asema on sitä paitsi suosikkiblogini. Säkkejä eri teksteillä voi tilata myös nettikaupasta.

Pussin sulkimen ostin viime joulun tienoilla Kouvola showroomista. Toivottavasti Showroom aukeaa tänäkin jouluna!

Ihan hyvä 15 euron löytö, eikö teistäkin?

xoxo,

minä