Viime aikojen kirppislöydöt

Ajattelin esitellä mun viimeaikaisia kirppislöytöjä tässä postauksessa. Aloitetaan lipastosta, jonka hankin makuuhuoneeseen.

Isäntä on valittanut, ettei hänen kaapissaan ole tilaa kalsareille ja sukille. Minusta tämä on järjestelykysymys, eikä isäntä ole järjestänyt kaappiaan järkevästi. Oolsou, jos joskus voisi heittää rikkinäiset vaatteet pois ja säilöä vain ehjiä, niin johan sitä tilaa alkaisi löytymään. Meillä on ollut muun muassa kähinää yhdestä hupparista, jonka toisen hihan resori roikkuu hihassa kiinni enää ehkä Pyhän Hengen voimalla. Siinä on enemmän reikää kuin ommelta jäljellä. Hienovaraisesti huomautin, että hupparin olisi ehkä aika siirtyä hupparitaivaaseen mutta isäntä puolusteli sitä ja sanoi, että se on kiva huppari. Se OLI kiva huppari, myönnän. Mutta nyt vähän vähemmän. Pari päivää sitten autossa isäntä sanoi miettinensä, mitä puhuimme hupparista. Ajattelin jo, että jes, nyt saan tahtoni läpi. Mutta mitä vielä! Isäntä kysyi, onko meillä ratkojaa. Jos hupparista poistaisi hihat, se olisi vielä kiva hihaton huppari.

Mutta niin, vaatekaappiin ei mahdu sukkia ja kalsareita, koska se on täynnä vaatteita, joihin on tunneside, joten mun tehtäväksi jäi ratkaista ongelma. Ja antiikinsininen lipasto on ratkaisuni. Löysin sen Karhulasta kirpparilta 80 eurolla. Ja koska rakastan tuota väriä, minun oli tuotava se kotiin. Se oli verrattain hankalaa yksin. Onneksi kirpparin päässä kaksi avuliasta miestä nostivat sen farmariautoni perään mutta ongelma tuli kodin päässä, jossa ketään ei ollut auttamassa. Hilasin sitä ensin niin, että siirsin sitä akselinsa ympäri niin, että toisen puolen jalat olivat maassa ja kiepautin toiset ympäri. Niin että oltiin taas lipaston matka lähempänä kotiovea. Joku naapuruston täti tuijotti menoa tien päässä. Itselle olisi ehkä vastaavassa tilanteessa tullut mieleen käydä kysymässä, että tarvitko apua. Hoituihan se näinkin, kunnes yksi jaloista alkoi irrota. Hitto! Silloin keksin, että kun lipastosta poistaa laatikot, siitä saa sellaisen otteen, että sitä pystyy kantamaan. Vaikka painava se kyllä oli! Sain lipaston sisälle ja irronneen jalan nakuteltua paikalleen.

Lipaston kanssa on tietysti sama ongelma, kuin kaapin kanssa. Se on täynnä vaatekappaleita, joista ei vaan voi luopua. Oletteko kuulleet huumorikalsareista?

Huumorikalsarit = isännän nimitys kalsareille, joissa on niin suuri reikä, että pallit roikkuvat pihalla

Minä pidän itseäni verrattain huumorintajuisena ihmisenä, mutta tässä kohtaa huumorintajuni on koetuksella. Jos kalsarit ovat noin rikki, miksei niitä heitetä pois ja tarvittaessa osteta uusia?

Se lipastosta... Kesän lempitapahtumani on Loviisan Wanhat Talot kaikkine pihakirppiksineen. Yhdeltä kadunvarsikirppikseltä löysin messinkisen amppelin, jonka kotiutin.

Yläkerran aulaan löysin pikkurahalla pari sisustustyynyä (tulivat samalta kirpparilta, kuin lipasto)

Jussi jättikirppikseltä löysin yhdellä kertaa vanhan puulaatikon, ison nipun Jeanne d'Arc Living-lehtiä ja aterinlaatikon.

Kun aloin kotona putsaamaan aterinlaatikkoa, huomasin harmikseni, että se oli maalattu kalkkimaalilla. Eihän kalkkimaalipinta kestä märällä pyyhkimistä! Onneksi minulla oli JDL:n vahaa kaapissa, joten sain pelastettua tilanteen. Lisäsin laatikkoon etikettireunukset (tilattu Lundagårdista). Nyt kelpaa säilytellä mun Mango-aterimia siellä!

Onnistuin löytämään kirppikseltä myös pienen kannellisen Karhupurkin - yllättäen taas Ilves-purkin kannella. Onko jonkun Ilves-purkeissa Karhu-kansia? Haluutko vaihtaa? (Aiemmin juttua Karhu-purkeista on ollut täällä ja täällä)

Yksi minua riemastuttanut löytö oli juuri sopivan kokoinen matkalaukku. Score! Olen etsinyt tuohon tilaan matkalaukkuja mutta ne kaikki tuntuvat olevan liian isoja. Paitsi tämä.

Huomaako jostain, että tykkään noista etikettikilvistä? :D

Siinä tällä erää mun kirppislöydöt. Olen kaikkiin melko tyytyväinen...

Mikä on sun paras kirppislöytösi? Entä lempikirppikset? Kerrothan kommenttikentässä!

xoxo,

minä

 

PS. Aiempia kirppislöytöjä löytyy tämän linkin takaa...