Voileipäkakun koristeluidea

Muistatteko Haisuli-voikkarin, jonka kehittelin viimeksi, kun voileipäkakkujen persoonattomuus ahdisti minua?

Haisuli syntyi naperon 4-vuotissynttäreille ja siitä tulikin nettihitti, olen nähnyt paljon kopioita eri nettiryhmissä. Nyt olivat sitten vuorossa teinin 17-vuotispäivät. Teini ihailee kovasti Vincent Van Goghia, joten teeman sain siitä.

Päätin tällä kertaa kokeilla voileipäkakun "maalaamista" pastaväreillä. Valitsin kuvaksi yksityiskohdan Van Goghin Starry Nightista.

Erottelin (vegaanista) tuorejuustoa eri kulhoihin ja värjäsin osat eri värisiksi. Elintarvikepensselillä, grillitikulla ja lusikalla tökin värejä oikeille paikoilleen. Tämä oli itse asiassa ihan hauska projekti!

Meidän äiti hihkaisi synttäreille saapuessaan: "Oi, tuo on se Monet'n maalaus!" ... mikä sai teinin face-palmaamaan. Ihan kuin äiti ei juuri olisi ollut meidän kanssa Amsterdamissa, jossa jouduin viettämään kolme tuntia teinin seurassa Van Gogh-museossa...

Itse asiassa mun piti tehdä Monet'n lumpeet omille synttäreille, mutta ne jäivät juhlimatta, kun oltiin riidoissa isännän kanssa silloin.

Sisko valitti, ettei mitään sinistä voi syödä. On totta, että luonnon ruoka-aineista ainoastaan mustikka taitaa olla sininen. Aivot antavat varoitussignaalin, ettei mitään sinistä kuulu laittaa suuhun. Siksi en itse lapsena varmaan tykännyt Amazon-karkkipussissa niistä sinisistä karkeista ja hedelmäturkkareistakin jätän siniset syömättä. Mutta jos aivosignaalin jätti huomioimatta, niin voikkari oli ihan hyvän makuinen. Jopa isäntä sanoi, että "vegaanipaskaksi" voikkari oli yllättävän hyvää.

Tein miä kakunkin. Maalasin sitä varten marsipaanipinnan pastaväreillä. Alkuperäinen idea oli tehdä auringonkukkia, mutta mun väripaletti oli vajavainen ja Kotkasta ei oikein saa kunnollisia pastavärejä (eläköön Kouvola ja Veturin Citymarket... ottakaa Kotkan kaupat oppia!). Niinpä päädyin tekemään Van Goghin pärstän. Koska mun mielestä koko ukkelissa ainoa kiinnostava asia on toinen korva, päätin tehdä kakkuun liioitellun suuren irtileikatun korvan... ja verta!

Miten te poistatte tylsyyden voileipäkakuista? Ideat jakoon!

xoxo,

minä