IDEOITA VALMISTUJAISLAHJOIHIN

Kuulun mitä luultavammin itsekin tämän kevään ylioppilaiden joukkoon, joten olen jo päässyt esittämään lahjatoiveita niin sukulaisille, kuin muillekin läheisille. Se ei ole sujunut aivan ongelmitta ja uskon, että joku muukin saattaisi kamppailla samojen ongelmien parissa joko itse juhlakaluna tai toiselle lahjaa miettivänä. Siispä kokosin muutaman aika perusidean inspiraatioksi teille muillekin :-) 

gift ideas

 

1. Aika perus lahjaidea mahdollisesti lähiaikoina opiskelemaan muuttavalle tyypille, nimittäin astiat. Tämä on myös yllättävän helppo juttu, jos tietää esimerkiksi mitä sarjaa ja väriä astioilta toivotaan. Itse oon tykästynyt Iittalan valkoiseen Teema astiastoon, sekä kirkkaaseen Kastehelmi -sarjaan. Tältä saralta on jo muutamat toiveetkin lähteneet mm. vaaleanpunaisen Mariskoolin muodossa. 
 
2. Kiva idea on myös esimerkiksi juurikin Ted Bakerin kosmetiikkapussit tai esimerkiksi uusi lompakko. Toki tässä täytyy sitten jo tietää vähän lahjan saajan mausta, mutta ainakin valmistuvalle kaverille tämä vois olla oikein mieluisa yllätys. Mulle kelpais tällä hetkellä tuollainen penaalilta näyttävä Ted Bakerin vaaleanpunainen pussukka silmälasien säilytykseen! 
 
3. Rannekello on myöskin usein toimiva idea niin tytöille, kuin pojillekin. Valikoima on suuri ja joukosta löytyy varmasti lahjan saajan tyylinen yksilö. Itse oon jo hetken kuolannut noita Daniel Wellingtonin kelloja. Noissa superkiva extrajuttu on se, että hihnaa voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan! Omia lemppareita on juurikin nuo kolme kuvassa näkyvää. 
 
4. Basic -idea lahjana on korut! Valitseminen voi tosin olla vaikeaa, mutta esimerkiksi Kalevalalta löytyy nättejä ja yksinkertaisia malleja, joiden voisi kuvitella olevan suht varmoja ratkaisuja. Mä itse sain rippilahjaksi juurikin tuon Kalevalan Vanamo -sarjan nilkkakorun ja joulukuussa 18 vuotta täyttäessäni saman sarjan rannekorun. Molemmat ovat olleet kovassa käytössä ja jotenkin tykkään niistä kyllä tosi paljon :-) 
 
5. Usein vähän hintavampi vaihtoehto on antaa lahjaksi jotakin elektroniikkaa saajan mieltymysten mukaan. Ehkä just vaikka ystävälle ei tällasta tuu mietittyä, mutta oon kuullut muutaman toivoneen mm. uutta läppäriä vanhemmilta tulevia opiskeluja ajatellen. Kodinelektroniikka on varmasti myös ihan yhtä tarpeellista, varsinkin jos muutto pois kotoa on lähiaikoina edessä.
 
6. Ehkä näistä kaikista helpoin ja yksinkertaisin idea, raha ja lahjakortit. Raha tulee aina tarpeeseen ja kohteita, jonne lahjakortin voi ostaa on monia erilaisia. Mieluisia ainakin itselleni voisivat olla mm. kauneushoitolat, tatuointiliikkeet, matkayhtiöt tai jokin ihan peruskauppa kuten S-ryhmän liikkeet, sekä jonkinlaisen elämyksen takaavat lahjikset vaikkapa kylpylään. 
 
Toivottavasti näistä vinkeistä oli edes jollekin pientä apua! :-)